Importeren van Kadaster

Goedenavond,

In 2014 is de gehele Julianastraat te Putteshoek gesloopt in verband met nieuwbouw. Nu zie ik in de BAG-viewer dat de gebouwen die nu gebouwd worden er al opstaan. Nu is mijn vraag of iemand mij kan helpen met het importeren van deze data?

Welkom op het forum Sven…
Lees eens hier… Idee om wat met de BAG te gaan doen http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=18311&p=47
voor het importeren van de BAG is een plugin gemaakt die in de editor JOSM werkt.
Hier zitten de mappers die je kunnen helpen. BAGeraar en Katana komen uit onze buurt en hebben het meest geïmporteerd in de Hoekse Waard.
Zelf ben ik meer van de fietspaden.
Kijk ook even naar het filmpje van de presentatie van Henk Hoff tijdens de OSM conferentie “State of the map” in Buenos Aires.
http://vimeo.com/album/3134207/video/115363425
Er is ook een Wikipagina geschreven over het hoe en wat.
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/BAGimport_via_ODS_plugin

Er is een plugin om bag data te importeren. Deze is echter minder geschikt om data te updaten. Er wordt gewerkt aan een plugin die dit wel kan.

je kan nu vier dingen doen:

  • Met de hand zo goed mogelijk proberen de realiteit na te tekenen.
  • Wachten tot de bagupdate plugin er is.
  • Iemand zoeken die met de bagplugin om kan gaan. (zelf uitvogelen hoe die werkt lijkt me erg veel moeite voor enkele gebouwen.)
  • De bag instellen als achtergrond van je editor en handmatig overtrekken zie stap 0.C.punt3 van de baghandleiding. bedenk wel dat als je dan de tag “source=BAG” meegeeft deze handgetekende data niet van de geïmporteerde te onderscheiden is. Beter zou zijn: “source=overgetrokken van BAG”.

EDIT: niet alle panden in BAG bestaan ook echt. Sommige panden zijn nog in aanbouw en van andere is alleen de vergunning verleend. Deze hebben respectievelijk de status “bouw gestart” en “Bouwvergunning verleend”. Van dit laatste type gebouwen is het niet wenselijk om ze in OSM te importeren.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier niets van begrijp. Ben ook een beginnende mapper. Ik wacht wel af tot de volgende import.

Ale je interesse zou hebben, wil ik je wel een keer ondersteunen met bv teamviewer

Dat zou erg behulpzaam zijn!

lees even je mail