Hvordan en entreprenør kan hjelpe med å holde kart oppdatert

Hei OSM brukere i Norge, jeg fikk en hyggelig melding fra en lokal entreprenør som lurer på hvordan han best mulig kan hjelpe med å holde kartet oppdatert rundt midlertidige omlegginger av vei osv.

Utdrag fra melding:
"
Jeg tror det er et potensiale i å bruke OpenStreetMap for kommunisere midlertidige omlegginger av gangveier, veier, byggegjerder, lossesoner for lastebiler etc. (…) jeg lurer på om du har mulighet for å veilede meg litt i hvordan en entreprenør kan bidra for å holde kartet mest mulig oppdatert. På forhånd tusen takk.
"

Det beste rådet jeg kommer på er å bruke litt tid på å lære om de forskjellige taggene i osm og redigere kartet direkte i ID-editoren. osm.org/edit
Er det kanskje en wiki som omhandler tags som er spesifikke for bygningsplasser?

Har dere i felleskapet noen gode tips og råd til hvordan han best mulig kan holde OSM oppdatert?

Takk takk

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:construction

Lære seg iD er nok en grei start ja. De kan gjerne stille spørsmål her underveis.

Hvis det er virkelig interesse for å legge inn detaljert data så kan man jo legge inn reguleringsplaner i JOSM og tegne av det. Hvis de har annen GIS-data (f.eks. Shape) så kanskje de bare kan importeres rett av (flettes inn i gjeldende data). Det finnes mange måter men det kommer mye an på hvor mye jobb entreprenøren har lyst å bruke og hvilke kildedata han har tenkt å bruke.

Det er også ønskelig fra OSM at “midlertidig” ikke dreier som om alt for korte tidsrom. Dette fordi mange laster ned offlinedata og ikke oppdaterer daglig. Endringer som gjelder kortere tid enn to uker er altså ikke anbefalt å legge inn (https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Good_practice).