Huisnummers op node of gebouw

Een nieuwe mapper heeft een vraag gesteld die ik even niet zo gauw weet te beantwoorden. Namelijk: moet het dubbele adres op Borgerstraat 109 Amsterdam worden weggehaald van node of gebouw? Of moeten ze beide blijven staan? Het gebouw is een school.

Zie ook http://www.openstreetmap.org/changeset/38207975 .

Een gebouw kan meerdere adressen bevatten (eigenlijk is het in de BAG M:N), maar de school als POI heeft er maar één (nodig). Is de school (met amenity=school, name, enz) gemapt op het gebouw, een BAG-adresnode, of een eigen node?

De school is gemapt op het gebouw.

Zie http://www.openstreetmap.org/way/261771417. In het gebouw is ook een losse adresnode, zie http://www.openstreetmap.org/node/2809769380 .

Het kan nog beter, in het geval van een school. Een polygoon voor het hele terrein, waar amenity=school en alle gegevens (incl. adres) op staan. Het schoolgebouw zelf heeft alleen “building=school.” De adresnode kan blijven staan, want dat is administratief, in tegenstelling tot de adresinformatie op de school (als organisatie/amenity) die voornamelijk een informatief doel heeft. De ingang van de school kan ook in een andere straat zijn dan het adres doet vermoeden. Op de grens van het terrein kun je dan ook een entrance=main zetten voor de navigatie.

De (engelstalige) wikipagina voor scholen is recentelijk aangepast n.a.v. een grootschalig project om alle scholen in de UK gemapd te krijgen:

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:amenity%3Dschool

Polygonen, daar blijf ik liever van af, dus ik laat het maar staan zoals het nu is.

Bedankt voor de info, ik zal het doorgeven.

Polygonen zijn niet moeilijk. En dit geval moet je gewoon de buitenrand van het schoolterrein volgen.

bedoel je misschien multipolygonen, deze zijn iets complexer.
Een polygoon hem je al snel. een simpel gebouw is al een polygon of een stukje gras

Inderdaad, ik verwar het met multipolygonen.

Ik zal er eens naar kijken.