huisnummers en error: endpoint_wrong_format bij geofrabrik

Ik heb wat huisnummers en dergelijke ingevuld en nu zag ik de website van geofabrik waar ik kan testen of het goed is ingevoerd.

Nu krijg ik daar bij enkele flats (waar dus meerdere huisnummers zijn) de foutmelding ´endpoint_wrong_format’, alleen heb ik geen idee wat ik dan anders moet doen.

http://tools.geofabrik.de/osmi/?view=addresses&lon=5.52691&lat=51.77253&zoom=17&overlays=buildings,buildings_with_addresses,postal_code,nodes_with_addresses_defined,nodes_with_addresses_interpolated,street_not_found,interpolation,interpolation_errors,connection_lines,nearest_points,nearest_roads

Bij addr:interpolation is het de bedoeling dat het eerste en laatste nummer een enkel nummer is. Zelfs geen letter als toevoeging.

Ik denk dat je er niet te zwaar aan moet tillen. Sowieso is support voor ‘verticale’ nummering, dus meerdere woonlagen met een gezamenlijke ingang, lastig te vatten in de manier zoals het op de wiki is beschreven. Er zijn er hier in NL meer die het doen als jij: een nummerreeks (x-y) met een interpolation erop.

Mogelijk is de oorzaak van de foutmelding dat de addr:housenumber en addr:interpolation gekoppeld zijn aan het gebouw. Wat ik veel zie is de eigenschappen meegeven aan aparte nodes die binnen het gebouw gezet zijn, niet als eigenschap van het gebouw zelf.
Hierbij een plaatje:
http://www.openstreetmap.org/?lat=52.37825&lon=4.89203&zoom=17&layers=M