Alles bepalend zijn de borden op de verschillende stukken.
Verschillende stukken kunnen in gebieden van verschillende eigenaren liggen, eigenaren kunnen ook verschillende regimes hanteren.
Maar ook over G13 G11 g12a fietspaden en andere wegen gaan.
Dit kan op elke waylijn andere tags geven.
Uit ander forum topic
De basis is wat de eigenaren aangeven op access_sign

Hieruit volgt dat het bicycle=permissive horse=permissive
waarom, Geen toegang: het, waar je niet mag komen is verboden, dat is benoemd, dat is wat anders dan als je je schrijft, dat het verplicht is gebruik te maken van “de daarvoor aangegeven route” wegen/paden. Gevolg is dat je de paden/wegen , die geen onderdeel zijn van “de daarvoor aangegeven route” worden getagd met *=no. We taggen, wat er op het bord staat, wat er over blijft kunnen we gebruiken om te recreëren met de fiets, maar is niet verplicht.
“buiten wegen en paden” is dezelfde methodiek, op basis van dit zetten we ook geen *=designated voor alle vervoersvormen, we zouden het vlak kunnen taggen, waar we niet mogen komen.
Omdat het privaat terrein is, is het eigenlijk altijd *=permissive, tenzij op duidelijk wijze kenbaar gemaakt. Hek op slot, afzetting, sloot.
access:conditonal=no @ (sunset-sunrise), is een basistag in veel van deze gebieden.

Hier gaat het expliciet over mountainbiken, denken we, maar …
Tags zullen voornamelijk een key met mtb hebben.
Wat zijn de gevolgen voor andere vervoersvormen? Best lastig, enigszins grijs of toch niet?
“Alleen mountainbiken met een geldig vignet”.
“Alleen mountainbiken op de aangegeven mountainbikeroute. Art WvS.”
Hieruit volgt een verplichting, wat te gebruiken, *=designated.
Mountainbiken, de vorm van sport, manier van recreatie.
Het zal aan Discretionaire bevoegdheid van opsporingsambtenaar liggen, wie hij wel, wie hij niet beboet. Op de mountainbikeroute mag je alleen mountainbiken, dus eigenlijk niet wandelen, of gewoon fietsen. Mountainbikeroutes lopen deels over wegen paden, ogenschijnlijk voor gebruik door meerdere recreanten en beheer. (Fietspaden G13 G12a, service, track) Lastig, mountainbikeroute, alleen, overlappende gedragsregelgels, wat willen, bedoelen ze nu eigenlijk. Vertaald naar het gebiedsgebruik is er een tegenstrijdigheid.
Waar bevind je je, vooral fietsen, wandelen, op de te mogen gebruiken route, (geen verplichting) of op dat speciaal aangelegde mtb stuk, en waar je verderop, het volgende stuk weer volgt, u neemt overduidelijk de route. Alleen geeft wel een verplichting aan.
Het type fiets en de kleding zijn dan best wel bepalend, waarop een opsporingsambtenaar zal beslissen.
Het fietsen of ben je aan het mountainbiken. Op je fiets of mtb? Met de gewone fiets aan het mountainbiken. Met de mtb aan het fietsen.
Bovenstaande geeft aan “Alleen mountainbiken op de aangegeven mountainbikeroute. Art WvS.” Waarvoor je een vignet nodig hebt.
“route” wat is dat? Met pijlen aangegeven, in gespreken met andere (ook gemeentes) is een weg of pad waarover je over gaat van a naar b, ook een route. Elk gebaande pad heeft een route in zich.
mtb:scale kan over de hele route staan, ook dat stuk G12a.
vignet
toll:bicycle zal toll:mtb moeten zijn, maar dan alleen voor die stuken die als mtb pad aangelegt zijn. toll:mtb zal dan eerder voor de hele route op de relatie moeten komen.
Waarom geknip toll. Vroeg me af.
Ik ken een paar jongens die een aantal dagen er op uit gaan, meerdere keren per jaar, MTB achtige types, bepakt in survival mode, doorgaand een route plannen. Welke wegen paden nemen zij, ze gebruiken ook OSM.
Ben je dan aan het mountainbiken? Zoals zij het noemen cross country.
Nemen ze key bicycle of key mtb, als basis.
Wat voor effect heeft toll op doorgaand plannen.
Geen toll betaald, strafbaar zijn is wat anders dan geen toll betaald en er niet door kunnen.
Het effect van toll.