Hoe voeg je tweede winkelfunctie toe + extra info?

Ik wil bij een gemakszaak (shop ‘newsagency’) aangeven dat het tevens een postagentschap is. Best wezenlijke info voor de gebruiker. Hoe geef je een extra functie aan?

Verder is er een apotheek die per 1 januari verandert van zelfstandig naar dependance van grote concurrent. Hoe geef ik dergelijke extra, niet-gestructeerde info (een opmerking dus) aan?

Hier was een tijd terug een hoop om te doen. Uiteindelijk resulteerde dat in de toepassing van dit tagging schema: Tag:post_office=post_partner - OpenStreetMap Wiki

Ik zou hiervoor een opmerking/notitie op de kaart plaatsen. Die kan dan weer verwijderd worden wanneer de apotheek in januari bijgewerkt is.

1 Like

Die van PostNL punten triggerde mij ook. Even met overpass turbo gekeken vanuit dat schema waar Friendly_Ghost naar verwijsde (zoekactie: post_office:brand=PostNL). Niet veel getagd in NL zo te zien, voornamelijk in (noord-)oosten van het land.
@Loperslos: zoek zelf maar eens via overpass: https://overpass-turbo.eu/s/1oRc en druk op Uitvoeren.

Bij die apotheek die veranderd, kun je toch gewoon brand=naam concurrent toevoegen eventueel ook brand:wikispace=* Wellicht dat naam apotheek ook nog veranderd.

Ter aanvulling op de pakketpunten, deze worden inderdaad niet erg veel gebruikt, maar op sommige plekken wel. Zie een voorbeeld: Node: ‪HEMA‬ (‪2775264783‬) | OpenStreetMap.
Je kan wikidata van het bedrijf toevoegen, alsmede breng- en ophaaltijden. Met deze data kun je bijvoorbeeld kaartjes zoals deze maken: DHL-ENS PS+Postcodekaart | Mapbox

Wel is het hierbij van belang dat de tags worden toegevoegd aan de bestaande node van de winkel. Sommige mensen taggen ze apart, hier is ook wel eens discussie over geweest en is niet meteen super fout, maar naar mijn mening is een pakketpunt een functie binnen dezelfde winkel, dus zou dat op dezelfde node moeten.