Hoe tag je een zeecontainer als barrier?

Vandaag is er een rel losgebroken in het mooie plaatsje Vorden.
Vorden is een mooi plekje in het Oosten van het land waar 9 kastelen staan.
Eén van de kastelen is Kasteel Vorden, deze is in 2004 in particulier bezit gekomen, na een lange periode gemeentehuis te zijn geweest (1974-2004)

In het begin heeft de nieuwe eigenaar een poging gedaan om alle toeristische bewegingen rondom het kasteel uit te bannen. (beheerd door Gelders Landschap)
Ook het Pieterpad loopt over dit bewuste pad.
Door het recht van overpad is destijds (vermoedelijk) een compromis gesloten en het is daardoor even rustig gebleven.
Sinds dit weekend is de onrust terug.
https://www.facebook.com/groups/134106600095189/permalink/670225006483343/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=439431676395138&set=p.439431676395138&type=3&theater

Wie heeft er binnen de OSM comunity verstand van recht van overpad, en zou tips kunnen aanleveren om met goede argumenten in dialoog te kunnen gaan.

Alvast bedankt voor de reacties.

artikel: 461, als een eigenaar op zijn grond zegt, dat je er niet meer mag komen, heb je maar te gaan, aan jouw persoonlijk word de toegang geweigerd.
Dit kan ook door borden worden aangegeven, aan iedereen.

Bord “eigen weg” zegt dat de weg niet opgenomen kan worden in de wegenlegger. Nog steeds blijft bovenstaande van kracht.
Afsluiten zonder een verkeersbesluit is mogelijk, heb je maar te respecteren.

Erfdienstbaarheid:

Een erfdienstbaarheid is een bepaald recht dat u heeft om gebruik te maken van (een deel van) de grond van iemand anders. Meestal is de grond van uw buurman, maar het kan ook om twee erven gaan die niet aan elkaar grenzen. Een voorbeeld van een dergelijke erfdienstbaarheid is het recht van overpad. In bovenstaand voorbeeld kan de grond waar het pad overloopt zijn belast met het recht van overpad. Als dat het geval is, dan wordt uw grond het ‘heersend erf’ genoemd. De grond van uw buren is dan het ‘dienend erf’.
Ontstaan van een erfdienstbaarheid
Een erfdienstbaarheid kan ontstaan door vestiging of door verjaring. Bij vestiging gebeurt dit door middel van een notariële akte. Alleen als u eigenaar bent van het dienend erf, kunt u een erfdienstbaarheid vestigen. In geval van verjaring heeft een bepaalde situatie zo lang bestaan, dat er na verloop van (een bepaalde) tijd automatisch een erfdienstbaarheid is ontstaan. Dat is het geval na 10 jaar als de verjaring ‘te goeder trouw’ gebeurt. Is de eigenaar van het heersend erf niet te goeder trouw, dan is de termijn 20 jaar. Zowel de eigenaar van het dienend als van het heersend erf kunnen zich op verjaring beroepen.

bron - http://www.jurofoon.nl/nieuws/weblog.asp?id=3035

Recht van overpad.

Ik kan me nog een zaak herinneren dat langs/over een kavel het hele dorp naar een natuurplas liep.
Heb hem gevonden;

HOLLANDSCHEVELD - Onrust in Hollandscheveld over een veel gebruikt pad van het dorp naar recreatiegebied Schoonhoven.

Om bij de recreatieplas te komen maken fietsers en wandelaars sinds jaar en dag gebruik van een zandpad dat over het erf van Arie Burggraaf aan de Oostwijk gaat. Maar Burggraaf is de overlast zat en heeft het pad afgesloten met een hek, een bult zand én een kuil. Volgens Arie Burggraaf is het pad te druk geworden door nieuwbouw in Hollandscheveld en de wandelvierdaagse die er twee keer is langsgekomen.

Vooral het gebruik van het pad door fietsers en mensen op brommers, scooters en zelfs quads levert overlast op. Bovendien geldt op het pad geen recht van overpad. Ook de gemeente en plaatselijk belang staat achter de eigenaar. Ondanks de afsluiting van het pad, wordt het pad nog steeds gebruikt door mensen die over het hek klimmen.

Volgens Burggraaf ligt de bal nu bij de gemeente. Die moet zorgen voor een goed alternatief voor het pad van Burggraaf naar het recreatiegebied

Onrust over pad naar recreatiegebied
origineel
HOLLANDSCHEVELD

Agrumenten
EDIT: Ik had de linken niet gecontroleerd blijkt dat rtvdrenthe niet linkvast is.

Hoogeveen:
De uitspraak, beroep mogelijk.

EDIT: extra links
http://www.dvhn.nl/archief/Omstreden-voetpad-in-Hollandscheveld-mag-dicht-20771693.html

Het komt in wezen op hetzelfde neer.

Zelf had ik altijd een belangrijk doorsteekpad, van het ene naar het andere gebied, grond is van Staatsbosbeheer, geen bordjes geen eigenweg bord, op een gegeven moment worden er met Natuurgebieden geschoven en is het zomaar in beheer van Natuurmonumenten, plots staan er bordjes. En mag ik er niet meer langs. Meen nu, dat het eigendom is van NM.

Uitspraak van hierboven gemelde situatie.