Hoe plaats je een trap in een pad?

Op https://www.openstreetmap.org/edit#map=20/51.90589/4.52497 heb ik mijn eerste stukje pad toegevoegd. Dit stukje bevat twee trappen. Mag je nu de trap gewoon “over” het pad heen zetten of is het (zoals ik nu gedaan heb) stukje pad - trap - stukje pad etc. (die laatste methode vind ik wel erg bewerkelijk).
En hoe geef je “naar boven/naar beneden” aan? Vanaf welke kant moet je dat bekijken?

Hier een voorbeeld: https://www.openstreetmap.org/#map=19/52.75652/6.89367&layers=N
highway=steps
incline=up (up is dan in de richting van de pijl). Je zult het pad moeten splitsen en het gedeelte van de trap moeten aanpassen. Let op bij het splitsen van het pad dat je eventuele route-relaties die over het pad lopen niet vernield. ID is daarvoor niet de meest geschikte editor.
Verder alle tags die je eventueel nodig acht.
Info op wiki: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:highway=steps waarbij gezegd kan worden dat je niet alle mogelije tags moet gebruiken, alleen die relevant zijn.
Als je klaar bent mag je hier wel even een linkje plaatsen, is altijd wel iemand die even mee wil kijken of alles goed gegaan is.
Succes

Duimdog … Je kunt het beste een link neerzetten hier als je uit de editmodus bent.

De laatste methode is dus de juiste.

Pad zonder editmode
https://www.openstreetmap.org/#map=19/51.90589/4.52497

En voor de ijverigen onder ons.
Je kunt overigens nog toevoegen:

stepcount=* (en dan bij * het aantal treden).

Ik doe dat meestal wel. Dat heeft mede te maken met het volgende. We beschikken in onze gemeente over goed & vrij beschikbaar beeldmateriaal om veldwaarnemingen mee te staven, dus dat maakt het wel weer makkelijker.

In de wiki wordt het gespeld als “step_count.”

O, goedegazelle! Je hebt gelijk. Wat slordig dat ik dat hier verkeerd heb getikt.

Ik gebruik in het echt natuurlijk wel de juiste categorie, te weten step_count! (dat geschiedt ook wel d.m.v. automatisch aanvullen)
Dank voor het persoonlijk aanvullen!

Daar ging ik al van uit. De opmerking was gericht aan degenen die meelezen en die de tag nog niet hadden gebruikt. :wink: