[Hoe map je] Water in/onder gebouw

https://www.openstreetmap.org/way/95284470 is een stuk water dat deels onder een gebouw ligt. Het water heeft een rare vorm want het water wordt door een betonstruktuur geleid en gepompt; het gaat om een groot gemaal met een gebouw erop.

Zie ook https://www.google.nl/maps/@51.9986333,4.6957967,42m/data=!3m1!1e3?hl=nl&authuser=0

JOSM klaagt dat een waterarea een gebouw kruist, en dat is inderdaad het geval. Er loopt ook nog een waterway door het gebouw.
Als je daar loopt zie je vooral die enorme waterin- en uitlaten, dus ik kan me voorstellen dat je dat wil mappen. Maar alleen het gebouw bovenop is gemapt, niet het betonnen kunstwerk daaronder, terwijl je dat van bovenaf duidelijk onder het gebouw ziet uitsteken. Er is geen doorvaart mogelijk, en het water is in feite (denk ik) niet doorlopend want er zitten pompen tussen.

(Het is denk ik zo groot omdat het in getijdengebied ligt, op een kruispunt van grote rivieren en grote polders, dus het moet enorme watermassa’s kunnen verzetten bij sterk wisselende hoogteverschillen en waterdruk. Interessant, maar voor mappen niet relevant denk ik.)

Mijn neiging zou zijn om het kunstwerk te mappen, ofwel als deel van het gebouw ofwel alleen het van bovenaf zichtbare deel als aparte struktuur.
En dan het watervlak mappen tot aan het kunstwerk, en niet erin. De waterway zou ik als culvert of tunnel kunnen mappen, maar waarom eigenlijk?

Adviezen? Of gewoon zo laten?

Zoiets?

De waterway door laten lopen is correct, zij het dan wel als culvert en zonder access-tags (waterways zonder access-tags routeren niet, in tegenstelling tot highways). De waterway is namelijk ook de loop van het kanaal of de rivier, en die wordt conceptueel niet onderbroken, ook al loopt het water niet altijd door.

Als het water een naam heeft, dan blijft die ook op de waterway(s) staan.

Het oppervlaktewater (de area) kun je door laten lopen tot aan de rand van het kunstwerk. Als die onder het gebouw er boven op ligt, dan gewoon layer=1 op het gebouw zetten.

De hele outline van het gemaal kun je zo taggen:

man_made=pumping_station
pumping_station=wastewater

Zie ook https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Tag:man_made%3Dpumping_station

Mooi, bedankt! Ik ga het aanpassen. Maar eerst wandelweekeinde.