Hoe landuse van Funenpark Amsterdam invullen.

Ik was laatst in het Funenpark en ik zag dat op de kaart dit park alleen een neighborhood tag heeft.

https://www.openstreetmap.org/way/159855039#map=17/52.36895/4.93047
https://nl.wikipedia.org/wiki/Funenpark

Hoe kan ik dit nu het beste invullen?
De al bestaande neighborhood polygon de tags leisure=park en landuse=grass, of een nieuw park polygon tekenen en tussen alle wegen de landuse tekenen?

Je zou die polygon denk ik het beste als outer (zonder tags) van een multipolygoon relatie met de tags leisure=park en landuse (of landcover?)=grass kunnen geven en alle gebouwen in dit park als inner polygonen. Verder een node met place=neigbourhood en name=Funenpark ook als onderdeel van die relatie (role=label) ergens centraal.

Dat klinkt als een goed idee. Ik ga er mee aan de slag.

Edit: Ik krijg wel en fout dat er een non-way lid is van de relatie (de name node), moet ik deze negeren?

Waar zie je die foutmelding? Als ik de Josm validatie uitvoer op http://www.openstreetmap.org/relation/7259612 geeft die geen foutmelding.
Ziet er verder goed uit.

Als ik de JOSM validatie handmatig run zie ik ook niets. Ik kreeg de melding van de JOSM validator toen ik voor het eerst op upload drukte.

Ik krijg dan ook wel vaker de relation type unknown error.

Gewoon negeren denk ik, er worden geen foutmeldingen gegeven als ik de data inlees en check met josm.

Is Funenpark een wijk of een park?
In het 1e geval zou ik de node “neighbourhood” de naam geven en het park weglaten.
In het 2e geval zou ik het polygoon leisure=park de naam geven en de neighbourhood weglaten.
Op Wikipedia staat dat het een wijk is, niet dat het een park is.

Het is allebei, een wijk die half in een park is gebouwd. Ik ben best tevreden met de oplossing van ligfietser.

Ik krijg wel een waarschuwing van de JOSM-validator over de multipolygon. Bij de waarschuwingen zie ik:

Role 'label' unknown in templates 'outer/inner' (1)

Volgens mij is het probleem dat in een multipolygon-relatie alleen leden met de rol inner en outer mogen voorkomen. Een node met als rol label is niet in de wiki voor multipolygon beschreven.

Voor het label moet een nieuwe relatie toegevoegd worden, met als tag type=label. Zie de beschrijving op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Relations/Proposed/Label.

In dit geval zijn de leden dan:

  1. een node ergens midden in het wijkje, met als rol label. Als ik het goed begrijp hoeven daar dan geen tags op.
  2. het betrokken gebied (de multipolygon, of toch de outer??) met als role object. Naar ik aanneem moet daar dan de naam aan toegevoegd worden, zodat die op de plaats van de node (1.) weergegeven kan woden.

Echt helder vind ik de wiki-pagina niet, maar dit is mijn interpretatie.

Een alternatief is om gewoon de neighborhood node vewijderen uit de multipolygon-relatie, dan zijn de grenzen van het wijkje niet gespecificeerd, maar is de naam wel in de data aanwezig. Voor de rendering maakt het geen verschil met de huidige situatie.

Interessante stedebouwkundige constructie trouwens, je woont in een park, met alleen paden, gras en bomen. Je zou haast zeggen dat in dit geval de gebouwen deel uit maken van het park. Bij zo veel gebouwen op een stukje grond lijkt ‘park’ een wat gezochte aanduiding. Maar als je wat beelden ziet, komt het toch echt als een park over. De paden worden trouwens ook door fietsers gebruikt, vermoed ik.

Op dit soort ongebruikelijke concepten kunnen we als ‘taggers’ onze tanden stukbijten. Niets is gewoon, vrijwel geen enkele tag past echt bij de werkelijkheid. Funenpark is een wijk, maar de hele wijk is min of meer ook een park…, je blijft aarzelen.

Bedoel je dat Krajjenhofstraat en Blankenstraat en zo ook bij de wijk horen? Zou je de neighbourhoodnode niet wat centraler in de wijk plaatsen dan?
edit: nee laat ook maar, het zal wel goed zijn :slight_smile:

https://www.openstreetmap.org/relation/7260691
https://www.openstreetmap.org/relation/7259612

Als ik het goed begrijp moet het officieel zo.
Ik heb de node iets meer naar het westen verplaatst.

EDIT:
Het lijkt niet goed weergegeven te worden. Heb ik iets fout gedaan of wordt dit gewoon niet weergegeven?

Ik denk het laatste. Ik vermoed dat een type=label relatie niet zo vaak wordt gebruikt, de laatste wijziging van de wiki dateert al van 2009 en men heeft het over de osmarenderer, die al sinds 2012 niet meer bestaat. Ik zou het simpel houden en de name tag of op de node met place=neigbourhood dan wel op de relatie van het park zetten.

Volgens mij horen de tags name=Funenpark en place=neighbourhood niet op de label-relatie te staan, maar op het “object” dat in de relatie voorkomt. Op de buitengrens van de wijk dus in dit geval.

Het enige nut van zo’n label-relatie lijkt het verplaatsen van het ikoon/naam op de kaart naar het gekozen punt. Zonder label-relatie verzint de renderaar zelf een ‘logische’ plek. Zou dat het proberen niet waard zijn, of heb je dat al geprobeerd?

edit: typo