Herstellen landuse=residential van Zaandam

Een paar maanden geleden is het woongebied (landuse=residential) van Zaandam verwijderd tijdens deze changeset door een beginnende mapper. Dit was blijkbaar om het woongebied te moderniseren als landuse per buurt. Dat is natuurlijk prima, maar deze mapper is na een paar buurten gestopt, waardoor het woongebied van het grootste deel van Zaandam mist.

Ik heb de mapper gevraagd of deze nog verder gaat, maar hij heeft niet gereageerd. Daarom probeerde ik de landuse=residential te herstellen met de reverter-plugin in JOSM, maar welke optie ik daarin ook aanvink, er verandert niets aan de data. Kan iemand die beter met de reverter-plugin om kan gaan, het herstellen?

Het is een edit van een hele tijd geleden. 1 aug 2018 https://overpass-api.de/achavi/?changeset=61244770
Dan heb je grote kans op conflicten als je nog wilt reverten. Lijkt me beter om voorlopig een losse landuse=residential over dat deel te leggen waar nog geen residential is getagd. Dan kan later de situatie weer worden verbeterd.

De way die oorspronkelijk de residential van Zaandam was, is na deze wijziging niet meer veranderd. Dus ik denk niet dat je conflicten krijgt als je deze een versie terugzet:
https://www.openstreetmap.org/way/6338272

Ik probeer even… dus even niets doen

reverted door Wijzigingenset #65004530
Eén niet opgelost conflict, maar de landuse=residential is terug.

edit… Check het even, want anders kan ik altijd mijn eigen changeset terugdraaien.

Het ziet er goed uit! Bij die vorige wijziging was ook een node uit een hek, die aan de residential was vastgeplakt, verwijderd. Dat hek liep daardoor dwars door een gebouw. Dat klopt nu ook weer.

Bedankt!

Waarom zou je de residential per buurt willen mappen? The neigbourhood kun je ook met een node zichtbaar maken en residential is een behoorlijk ‘overlappende’ landuse die er geen problemen meer heeft als je daarin zonde multipolygonenrelaties grasvelden, waterpartijen en dergelijke mapt.

Een beetje off-topic: in België bestaat een beetje de gewoonte om per huizenblok residential te taggen tot aan de rand van de wegen tussen al die huizenblokken in; dat is toch wel erg veel arbeid voor dezelfde rendering… :slight_smile:

Wat heeft rendering er mee te maken?

Heel veel extra werk voor hetzelfde resultaat :slight_smile:

Daar ben ik het helemaal mee eens. Ik tag zelf een residential ook als een overlappende landuse voor een hele plaats. Maar als iemand het per buurt wil taggen, dan is dat ook goed. Alleen in dit geval was diegene ermee begonnen en kreeg hij waarschijnlijk ook al snel door hoeveel (onnodig) werk dat is.