Helsingin kotiseutureitit/kotiseutupyöräilyreitit

Helsingissä on useampi pyöräreitti jonka kuvaus on:
“Kotiseutureitti”, nimi hukassa

Esim: https://www.openstreetmap.org/relation/133721

Mitkä reitit on kyseessä ja mistä löytyy niistä tietoa?
Helsingin virallisella sivulla ei löytynyt: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kartat-ja-liikenne/pyoraily-ja-kavely/pyorareitit/kotiseutupyorailyreitit

Tosiaan, hankala löytää tietoa esim.tuosta linkkaamastasi reitistä. Sen ensimmäiset osuudet on lisätty relaatioon n. 12 vuotta sitten, olisikohan reitti muuttunut tämän jälkeen. Tämähän on jännää salapoliisityötä!

Toisaalta kuvauksen perusteella sopii aika hyvin yhteen Kuntoilijan saarikierroksen kanssa. Tuolle saarikierrokselle Google löytää tasan kaksi viitettä, joissa sama kuvausteksti (ja mainokset kahviloista) toistuvat sellaisenaan. Tosin tuon relaation koukkausta Kaivopuistossa ei tuossa kuvaustekstissä mainita. Ehkä reitti on tältä osin muuttunut vuosien varrella?

Pistin googleen “Kuntoilijan saarikierros” ja antamasi sivu oli ainoa vaihtoehto. Miten löysit toisen linkin? Voitko jakaa?

Hei, löytyykin näköjään toisessa linkissä nimellä Helsingin saarikierros. Pyöräliiton sivun kuvausteksti on vähän erilainen kuin Helsingin kaupungin sivulla, mutta koska nuo kahvilamainokset ja linkit mm. Didrichseniin ovat täsmälleen samat, tuo on varmaan kopioitu kaupungin sivuilta, eikä siten oikein itsenäinen viite.

Mitään muuta tuon relaation kuvaamaan lenkkiin viittaavaa ei tosiaan heti löydy. Pyöräilen usein huvikseni Helsingin rantoja pitkin, pitääpä jatkossa kiinnittää enemmän huomiota noihin reittimerkkeihin. Tuon relaation kuvaama reitti on kyllä sattumalta tuttu ja aika kaunis, en vain ole aiemmin tajunnut pyöräilleeni jotain merkattua reittiä pitkin :). Lehtisaaressa länteen rannan puolelle kääntyvässä osuudessa on kyllä jonkinlainen merkki muistaakseni olemassa lyhtypylväässä, ja Koivusaarentiellä muistaakseni myös. Pyöräilen usein myös Eiranrannan tienoilla, mutta sielläpäin on tehty paljon massiivisia tietöitä, ja ehkä reitin merkit kadonneet jo sen takia.

[edit: typoja]