Heinenoordtunnel

Eggie, wat moet ik me hierbij voorstellen? http://www.openstreetmap.org/browse/way/7333830
bicycle = no
foot = no
highway = unclassified
motor_vehicle = no
name = Tunnelpad

Tijdelijk afgesloten weg? Alleen voor paarden? :wink:

(Edit: topic over de Heinenoordtunnel even afgesplitst van het OFM topic)

Ik ben Eggie dan wel niet, maar weet ook hoe die rare Heinenoordtunnel eruitziet. Je moet inderdaad eerst met een roltrap of lift naar beneden (fiets op roltrap is trouwens niet prettig, de 1e keer dat ik daar was waren de liften in onderhoud), dan naar de andere kant fietsen en dan weer met roltrap of lift naar boven.

Bedankt Johan,
En wat met die weg naast de fietstunnelbuis? Als ik op youtube kijk kan daar ook gefietst en zelfs geklommen/gedaald worden?

Bron: http://www.heuvelsfietsen.nl/Rest_van_Nederland/Heinenoordtunnel-zuid.php

Onlangs kreeg ik over dezelfde tunnel een klacht van een OFM gebruiker:

Hopelijk weet Eggie dat wel, want in mijn herinnering (zomer 2011) mocht ik daar de laatste keer niet fietsen, stond er een fietsverbod voor die weg naar/naast die tunnelbuis.

Nee… paarden mogen er ook niet door.

Die tunnelbuis, parallel aan het fietspad, is verboden voor fietsers. Vorige week ben ik er nog voor een deel overheen gefietst toen ik de aan de zuidkant een lift in onderhoud tegenkwam. Je kunt daar traverseren. (hek staat altijd open) …, maar het mag niet. De roltrap krijg ik niet voor elkaar.
Er zijn naast de roltrap inderdaad dus liften. Maar hoe kun je die mappen?

De aparte tunnelbuis (tunnelpad???niet van mij die naam, maar wie weet) is volgens mij bedoeld voor landbouwverkeer. Aangezien ik op een landbouwschool werk had ik denk ik toestemming :smiley:
De weg boven op de zuidelijke tunnelaansluiting zijn ook allemaal bedoeld voor agrarisch verkeer en fietsers. Het zijn dus geen fietspaden. Dat heb ik ooit nog eens veranderd.

Zal dadelijk nog eens diep in mijn hersengebied graven hoe het echt zit. Laat het wel weten. Heb net het Halvezolenpad gereden van Raamsdonk naar Waalwijk. Een oud spoorwegtraject (halvezolenlijntje) . Hoe was het ook al weer. Railway=abandoned?

Dat is de zuidingang van de tunnel. http://goo.gl/maps/rjOdn
Verboden voor fietsers en voetgangers.

en hier http://goo.gl/maps/cVyNx de aansluiting om op de landbouwwegennet te komen. Er zou dus zoiets als agriculture=yes of zo. Wat is ook al weer de procedure.

Die smalle tunnelbuis is dus verboden voor motorvoertuigen.
Eggie

…en hier de noordelijke aansluiting bij Barendrecht http://goo.gl/maps/sp0nB
Zal een keer echt kijken wat er onder dat verbodsbord staat. Alleen fietsers en landbouwverkeer volgens mij.

http://goo.gl/maps/McE79 Hier het ultieme bewijs… Tractoren en brommobielen mogen wel. Naar beneden de tunnel in mag maar met 15km/h.
Ga zelf iets sneller daar :laughing:

Dat Garmin het reguliere autoverkeer niet toelaat klopt dus helemaal met de werkelijkheid.

Met de skateboard kan het ook !
http://www.youtube.com/watch?v=BmloWKIfVTI

Bedankt Eggie, ik heb het nu aangevuld met
agricultural = yes
microcar = yes

Als het niet klopt verbeter het gerust.

prima … en die tunneltags heb ik van die roltrappen " gegooid. " Je kunt de buitenlucht zien. Maastunnel is anders. Zal die doorsteekjes tussen de tunnelbuizen nog erbij zetten. Ben nu het halvezolenpad aan het afmaken.

Aan beide zijden de lift toegevoegd. Als OSM net zo snel rendert als die lift op en neer gaat staat die er volgende week op.

highway=elevator
bicycle=yes

Op de OFM wordt elevator (nog) niet gerenderd; highway=elevator is hopelijk wel een poi en geen highway in de zin van een routerende weg hè?

opgezocht in de wiki. Net als bv highway=turning_circle of mini_roundabout. Ook op een node.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Elevator

Op http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Elevator zie ik ook “can be attached on ways” maar dan gaat het om “Incline elevators” (would have a single icon with a grey way similar to railway=* tags). Die kan ik wel als spoorlijn renderen denk ik maar dat routeert dan niet meer op de OFM (net zo min als kabelbanen). Maar dat is nvt in deze situatie.

highway=elevator lijkt me best wel een nuttige poi voor de OFM.
Als ik met een bepakte fiets op de trein stap is het altijd handig te weten waar er ergens een lift is.
Wordt bij een volgende update dus gerenderd op de kaart

Als je vanaf hier kijkt zie je de naam op het bordje staan :slight_smile:

De Beneluxtunnel heeft nu ook een liften op OFM. Moet nog even renderen. Volgens mij moet die tunnel nog wel op moped = designated Routeren doet-ie wel. De roltrap is hier als tunnel getagd.

http://www.openstreetmap.org/?lat=51.89953&lon=4.37301&zoom=16&layers=M

Bedankt Eggie,
Ik zal op de OFM als extra waarschuwing een icoontje ‘fietsers afstappen’ plaatsen waar er highway=steps icm tunnel=yes en bicycle=yes staat (nu zie je daar alleen een tunnel en niet de (rol)trap).

Misschien een idee om een bicycle=dismount te plaatsen en die te renderen?

Strak plan.
Zet jij die tag op die roltrappen Ligfietser bicycle=dismount ipv yes? Voor routeren maakt het zowiezo niets uit, want die lift is denk ik geen barrière.

Even iets anders. In Dordt krijgen we een fietsstraat met auto’s te gast. Bestaat er al officieel een tag cyclestreet? Kan het even niet vinden.

Nee, bicycle=dismount is geen goed idee daar want dan wordt die weg helemaal niet meer routeerbaar en zijn we terug bij af.
Dat heeft tot effect dat bicyce=yes wordt vervangen door dismount en dan blijft er enkel en alleen de highway=steps over. Alhoewel, er is daar ook nog een tunnel waarover gerouteerd wordt (OFM maakt daar een highway van) dus die steps worden genegeerd. Maar liever geen dismount daar.

Fietsstraat was denk ik unclassified of residential met bicycle=designated en cyclestreet=yes