grafische afbeelding

Hallo,

Ik heb OSM net pas ontdekt, ben nog niet zo lang bezig met kaarten en gps, maar ik vind de kaarten echt geweldig. Ik heb onlangs wat kaarten van de Moezel gedownload en heb eigenlijk een vraag.
Misschien is dit al ooit eens te sprake gekomen, maar ik kan er niets over vinden.
In Mapsource zien de gedownloaden kaarten er grafisch anders uit dan de kaarten op de website van OSM.
Bijvoorbeeld: op de website hebben bossen een groene kleur met boompjes er in getekend, maar in Mapsource is dit gewoon geel met arcering om het bos aan te geven. Ook de symbolen zijn anders en een spoorlijn, die in OSM zwart/wit geblokt is, wordt in Mapsource als een zwarte lijn met streepjes weergegeven. Hoort dit zo of kan ik met instellingen hier nog iets aan veranderen?

Groeten,
Sonnie

Welkom in de wondere wereld van cartografie.

Elke renderer, waarvan MapSource (Garmin) en Mapnik (de website van OSM) voorbeelden van zijn, kiest voor een eigen manier om de zaken weer te geven. Zelfs tussen verschillende versies van bijv. MapSource zijn er verschillen in de weergave. Je kunt van MapSource zelf de weergave aanpassen door een TYP file aan te maken, maar dit is veel werk. Er zijn mensen die hun TYP files beschikbaar stellen, Google er maar eens op.

Beste Sonnie,
Voor de Benelux kan je eens kijken naar mijn fietskaart, http://sites.google.com/site/openfietsmap/
De Moezel staat er maar een klein stukje op, voor Duitsland raad ik aan de osm kaarten van Radfahrer, die zijn ook erg mooi in vgl met de standaard Garmin kaarten:
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Radfahrer/Radkarte

Zie verder http://wiki.openstreetmap.org/wiki/OSM_Map_On_Garmin/Download voor nog meer keuzes.

En voor de onderliggende vraag: OSM draait om de data. Uit die data worden verschillende kaarten gemaakt. Iedere kaart heeft zijn eigen stijl.

Oh, Lambertus schreef al zoiets. :slight_smile: