Grad za mapiranje, izdanje 3.0

Zdravo svima,
posle velikog uspeha mapiranja zgrada u Mladenovcu i Kikindi, treba da odaberemo koji bi to sledeći grad mapirali. Čekao sam da se prebaci sav sadržaj sa starog foruma da nastavimo ovu temu, ali pošto se to ne dešava, hajde ovako. Na starom forumu je sledeći grad po broju gradova bila Jagodina. Pošto je Kikinda, koja je bila prva na glasanju, već izmapirana, a i pošto je Jagodina u centralnoj Srbiji (idemo naizmenično), sve mu govori da ovo treba da nam bude sledeća meta. Čisto da se razumemo, pričamo o velikom zalogaju, gradu Jagodina, a ne naselju Jagodina (ne o uskom gradskom jezgru, nego celoj opštini). To je površinski jedno 2.5x veće nego Kikinda (470km2 naspram 189m2), mada je broj stanovnika sličan, pa je možda i broj kuća približan.

Da ne bismo pravili opet glasanje, predlažem Jagodinu, da sačekamo par dana, pa da pravimo taskove ukoliko niko nema neki bolji predlog?

3 Likes

Bravo svima! Zvaću vas “Branko Kokica i njegovi mapatatirci” :grinning:

Slažem se s Jagodinom. Mogli bismo i da uspostavimo saradnju s opštinskim strukturama ne bi li se ogrebali za letovanje u Paraliji. :wink:

S obzirom da ja više volim da mapiram po šumama i gorama nego po kućama, ostalo mi je još samo jedno ćoše južno od Bašaida da cela teritorija Kikinde bude “ofarbana”. Mogao bih se sad prebaciti sa severnog Banata na srednje Pomoravlje, ubi me više ravnica.

Zvuci kao odlicna ideja, Krusevac bi bio isto dobra opcija mada Jagodina deluje kao da zasluzuje to vise :slight_smile: , nazalost necu mocu da se pridruzim ovom mapatonu posto trenutno radim sombor, mada mozda cu docu tu i tamo.

Pazi, ako pogledaš stari forum i diskusiju tamo, Sombor nam je bio sledeći pik u Vojvodini (posle Kikinde). Ako sad kreneš da radiš Sombor, a mi treba da biramo sledeći grad posle Kruševca, Sombor može da bude dovoljno popunjen da ne bude više najgori grad u Vojvodini:)

Branko ja sam Sombor skoro zavrsio, mozes da pogledas na karti ostala je jos Gornja Varos tu nesto da se ispegla i naselje Crvenka, nadam se da mozemo komotno da ga preskocimo pa direktno na Krusevac, posle Jagodine naravno!

1 Like

Da, koliko se sećam, nije bilo ničega:) Vidim da za grad fali Crvenka, Nova Varoš… fora je da na ovakvim mapathonima (bar za ova dva što smo imali do sad:D) radimo celu opštinu, tj. ovo: Relation: ‪Град Сомбор‬ (‪1279958‬) | OpenStreetMap. E, sad, naravno da selo pored Sombora nema isti “impact” kao Sombor, tako da ovo liči da će Sombor verovatno da preskočimo:) Da li će biti Kruševac ili nešto treće - glasaćemo:)

Srećna Nova. Napravljena je task za Jagodinu: {{ title | translate }} - OSM-HR Tasking Manager. Polako, imamo celu godinu da je radimo:)

Jagodina fino napreduje, 10% je već gotovo (ovo sad je najteži deo jer se radi centar grada). Ko uskoči da pomogne, dobrodošao je:)

1 Like

Ae sad cu ja pocet uskoro

1 Like

Da javimo i ovde (javljeno i na Mapiranje Jagodine gotovo!) - Jagodina je gotova! Hvala svima koji su učestvovali, više statistika šaljem uskoro (osim ukoliko me neko ne pretekne), baš kidamo! Da odmorimo, pa neka nova opština na leto:)