Google Map Maker

Daar zitten we nou op te wachten:

http://www.androidworld.nl/120585/google-map-maker-breng-je-eigen-buurt-kaart/

Ik vind het eigenlijk gejat.

Google past zich nu op meer punten aan zie: http://www.nu.nl/internet/2842952/gebruik-google-maps-api-fors-goedkoper.html

maar lees ook het antwoord hierop van Klaus Bechtold (gpsies): http://blog.gpsies.com/article/180/massive-preissenkung-fuer-google-maps

En je krijgt concurrentie
http://www.nu.nl/internet/2856441/fietsroutes-beschikbaar-in-google-maps.html

Wim

Via ridewithgps.com kon ik die fietsroutes al wat langer zien, ook in Nederland. Maar nu eindelijk officieel.
Zolang de fietsers over voetpaden worden gestuurd zoals hier ben ik niet bang voor concurrentie :smiley: En dit fietspad heeft google aan de verkeerde kant van het water ingetekend! :stuck_out_tongue:

Ssst! Geen slapende honden wakker maken!! :laughing:

Aan veerponten doet Google niet. Dat betekent op sommige plekken kilometers omrijden.
Bijv. in Amsterdam van Damrak naar Amsterdam Noord moet je helemaal via de Schellingwouderbrug in Oost.

Oversteken van de Nieuwe Hemweg naar Zaandam gaat ook niet, dat is 30km omrijden. Zie http://goo.gl/maps/qIZ3 . Als je een voetgangersroute vraagt werkt het overigens wel goed.

En hij laat je lopen op sommige wegen waar je niet lopen mag: http://goo.gl/maps/R0k9

Ja maar als Google straks gebruik gaat maken van de API’s van Cloudmade of http://www.yournavigation.org/ wordt je dan wel bang? Of vragen die ook al exorbitante prijzen. Op zich logisch want bij Google is wel wat te halen :wink:

Google geeft een hik, en het staat op rtl text. Elke verandering aan google maps lijkt groot nieuws te zijn… Krijgt osm ooit zulke publiciteit?

Whehe, dat zou wat zijn als Google van yournav gebruik zou maken. Gemiddeld handelt die website nu 70.000 wereldwijde route berekeningen per dag af (vooral van mobiele Android en Apple apps heb ik het idee), met een piek van zo’n 200.000 route berekeningen. En dat allemaal op een niet al te snelle quadcore met 16 GB RAM. Niet slecht vind ik.

Maar Google handelt zo’n hoeveelheid berekeningen per seconde af vermoed ik, met behulp van een heel datacenter. Dat ken ik natuurlijk niet betalen, ook niet met een donatieknop op de site erbij :confused:

Tjuurlijk wel. Met google valt toch goed te onderhandelen hebben we gezien. Je vraagt aan google gewoon een 100x het bedrag dat je denkt nodig te hebben en als ze dat te veel vinden deel het het door 10. http://blog.gpsies.com/article/180/mass :slight_smile: