geolocation en web apps

Ik gooi deze technische vraag toch maar in de groep in de wetenschap dat een aantal onder jullie tegen dit probleem aan lopen…

Een website kan de locatie van de user opvragen door middel van een klein stukje javascript code: navigator.geolocation. Met deze locatie kan de website de positie van de user op een kaart - uiteraard OSM - tonen.

Dat ging tot op heden altijd goed.

Maar nu komt het: in de nieuwste IOS 10 versie hanteert Apple een strikte veiligheid binnen de browser Safari. Ik denk dat Chrome daar ook al toe is overgegaan. Een website die vraagt om de locatie van de user, krijgt deze niet meer. Javascript geeft daarbij de foutmelding “Origin does not have permission to use Geolocation service”. Apple wil namelijk dat de webserver waarop deze website staat een “secure origin” heeft, dat wil zeggen “https” in plaats van “http”.

Nu mijn vraag: heeft iemand een idee hoe dit probleem is op te lossen BINNEN javascript en ZONDER op de webserver de SSL te installeren? Ik heb nl helemaal geen zin om aan de server te sleutelen…

Henk

Denk niet dat dat gaat lukken. De afgelopen paar jaar is een grote verschuiving merkbaar richting HTTPS en het zal enkel maar “erger” worden.
Je zal toch een keer over moeten op SSL ben ik bang.
Heb dat een tijdje geleden ook voor mijn server gedaan via Let’s encrypt en het was binnen een paar minuten werkend.

Dank voor deze tip!