Geofabrik downloads een stuk sneller beschikbaar

Voor degenen die gebruik maken van de Geofabrik downloads is er goed nieuws: http://blog.geofabrik.de/en/?p=397

Voor Nederland betekend dit dat de downloads niet om rond 5 uur 's de volgende ochtend klaarstaan, maar al rond 23 uur dezelfde avond waarbij de data actueel is tot 20 uur UTC (21 uur wintertijd in NL).
Tijden zijn ongeveer, want er zit nogal eens een uur speling in het beschikbaar komen van de downloads.

Ik heb Geofabrik gevraagd, om net als in Duitsland met deelstaten, voor Nederland ook downloands per gemeente aan te bieden. Als meer mensen dat bij ze aanvragen zullen ze dat zeker gaan aanbieden. De gehele kaart van Nederland is, net als die van geheel Duitsland, erg groot en dat verhinderd een hoop toepassingen, zoals het op een laptop in een postgisdatabase te lezen.

Per gemeente lijkt me overdreven (en veranderd iets te vaak in Nederland). Provincie is dan goed genoeg lijkt me :wink:
Maar er zijn tools (zoals Osmosis waarmee je zelf ook van een dump van een groter gebied in kleine stukjes kunt ophakken.

Overigens is de dump van Nederland in ~20 minuten (wanneer je Linux gebruikt, Windows duurt een stuk langer) in te lezen op een 4-core machine, dus dat valt best mee vind ik. Database heeft wel ~30GB nodig, maar dat moet voor de meeste laptops ook niet een probleem zijn.

Oeps, wat een typo, ik bedoel provincie. :smiley:

Als meer mensen een beleefd verzoek willen indienen voor los kunnen downloaden van provincies, zie http://www.geofabrik.de/geofabrik/contact.html :wink: