Garmin kaarten voor tijdens het mappen

Heren,

Ik gebruik al eigenlijk vanaf het begin de Garmin kaarten van http://garmin.na1400.info/.
Dit weekend weer eens, na een aantal weken, de kaarten vernieuwd en las tot mijn verbazing: “These downloads are not available for the time being. Please continue to the routable Garmin maps page.” Had dit eigenlijk nog nooit gezien.
aangekomen op de nieuwe pagina ( http://garmin.na1400.info/routable.php ) zie ik tot mijn eerste telleurstelling dat er staat “Hosting is sponsored by Oxilion. Based on OpenStreetMap data from: 29-09-2010”. Uit ervaring wijs geworden, toch maar de kaarten aangevraagd en geinstalleerd. Bleek dat de kaarten wellicht toch van recentelijker tijden zijn dan de pagina doet vermoeden. (MappingPartyPutten gegevens waren verwerkt.
Werken met de vroegere kaarten op MapSource van Garmin was redelijk te doen. Was geen toonbeeld van netheid … Ik gebruik nu BaseMap en wat ik van de kaart zie is een nghtvision. Achtergrond s zwart en niet mee te werken. Gelukkig op mijn Garmn werkt hij nog als voorheen.

Ik heb eigenlijk twee vragen:

  • Welke datum klopt? Is dat wellicht beter aan te geven?
  • Kan er iets gedaan worden aan de view op BaseMap?

Groet
Robert

De eerste pagina die je opvroeg is inderdaad niet meer in gebruik (al ruim een jaar niet meer). Je moet dus inderdaad de /routable.php pagina hebben.

De datum onder de kaart op die pagina is de datum van de gebruikte planet dump, en ja, die loopt wat achter. Op dit moment loopt een update en ik hoop dat die goed verloopt zodat die online gezet kan worden.

De rendering is niet moeders mooiste. Ik kan daar mee leven omdat ik anders de rendering in eigen hand moet nemen (zoals Ligfietser dat doet) en daar heb ik geen zin in (kost gruwelijk veel tijd, die ik niet heb).

Dat betekend dus dat we van die datum op aan kunnen? Die klopt goed?

Gr
Robert

ja