Garmin eTrex Vista Hcx [opgelost]

Ik heb net een Garmin eTrex Vista Hcx aangeschaft. De bijgeleverde gebruikershandleiding gaat ook niet verder dan de knoopjes. :frowning:
Ik wil graag OpenStreetMap kaarten bij de Garmin zetten. Eerst heb ik geprobeerd dit te doen in Mapsource (MS Windows 7). Dit programma lijkt vast te lopen. Herkent iemand dit probleem? En weet je ook een oplossing?
Daarna geprobeerr op mijn Linux Mint 10 (Ubuntu based) machine met Qlandkarte. Dit werkt prima. Ik kan de kaarten inlezen en ook tracks en dergelijke. Nu wil ik dit graag op mijn Garmin zetten. Ik krijg geen contact met mijn Garmin op de USB. Hoe kan ik dit werkbaar krijgen. Met gpsd of gpsbabel?

Hoi, welkom op dit forum. Misschien dat deze handleidingen halverwege deze pagina je helpen?

Als je de Openfietsmap:

http://sites.google.com/site/openfietsmap/downloads

wilt gebruiken moet je de IMG file unzippen (in Windows 7 kun je op het zip bestand klikken) en die IMG file kopieer je op een microSD kaart. Die microSD kaart plaats je in he toestel en de Vista zal de kaart lezen.

Je kunt vanuit Mapsource de kaart installeren op een microSD kaart in de cardreader. Dat duurt ongeveer 5 minuten. Als de de kaart via de Vista op een microSD kaart installeert, duurt de installatie minmaal 20 minuten.

Voor alle duidelijkheid: de gmapsupp.img moet in een garmin folder op de microSd kaart staan, anders werkt het niet. Dus bijv g:\garmin\gmapsupp.img (waarbij g: de schijf is van de micro SD kaart, de letter kan per computer verschillend zijn).

Heb wel de usb drivers van Garmin op je pc staan?
Heb bij de Etrex ook nog garmin kaarten gekocht?

Probeer het anders eens met Basecamp, gratis bij Garmin te downloaden.
Sluit eerst de etrex aan en start dan Basecamp
Selecteer “all data” onder het veld van je etrex.
Kies dan in het menu “tools” en Install maps on Etrex Vista HCx (Id*********)
Er start dan een wizard…hoe het dan verder gaat weet ik niet want ik doe het altijd met mapsource op Win XP

Bij de Etrex Vista HCx komen al je kaarten in 1 bestand (gmapsupp.img), dus als je meerdere kaarten wilt installeren moet je ze eerst allemaal selecteren en dan in 1 keer naar de Etrex sturen.
Als je het kaart voor kaart doet overschrijft de ene kaart de andere.

Bedankt voor adviesen, maar ik ben er uit. Het waren een paar instellingen in Linux Mint (Ubuntu). Nu kan Qlandkarte de Garmin benaderen. Ik kan nu de gedownloaden kaarten van OpenStreetMap op mijn gps zetten.

Zie ook:
http://forum.ubuntu-nl.org/software-en-configuratie/qlandkarte-gt/msg715367/
of
http://www.marengo-ltd.com/gps/