Flyer

Als ik passanten vertel dat ik data verzamel voor OpenStreetMap kijkt iedereen mij glazig aan. Naamsbekendheid van het projekt is nagenoeg nul. Dan leg ik een en ander uit en als ik vertel dat ik in de Randstad publieke watertappunten aan de kaart toevoeg vinden mensen dat zinvol, en oogst OSM waardering.

Hier is een flyer met summiere tekst die mensen een betere eerste indruk geeft dan ik in woorden alleen kan. Een demo strandt soms op het demo-effect (ook wel wet van Murphy). En mensen kunnen dit mee nemen. Ik wil een aantal copieen printen en in een mapje bij me hebben.

De afbeeldingen zijn op verschillende schaal. Kaart van Artis is groter, zodat de lezer kan zien hoeveel detail er wel niet is. Kaarten van New York en Curacao dienen meer om aan te geven dat OSM naar wereldwijde dekking streeft en daar goed mee op weg is. Details zijn daar te klein om echt te lezen.

Hier zijn bestanden van deze eerste versie: http://infodisiac.com/osm_flyer/
De PowerPoint versie kwam eerst, daarna heb ik een remake gedaan in Impress.

Graag hoor ik suggesties voor verbetering en of er fouten in staan. Alvast bedankt!

Oe nice, ziet er top uit!:smiley:

Copyrightvermelding en webadres moeten aan elkaar.
Ik vind het een zeer duidelijke flyer!
:sunglasses:

Mooie flyer. Ik zou wel https i.p.v. http gebruiken in de url.

Dank voor suggesties, die zijn verwerkt. De print kan nu gevouwen worden waarbij de marge wit blijft. En de bestandsnaam is wat specifieker.

Ook heb ik een opmerking over HOT toegevoegd: “Het Humanitarian Openstreetmap Team maakt voor het Rode Kruis na een natuurramp snel een nieuwe kaart, die de schade aan b.v. bruggen en wegen markeert.”

http://infodisiac.com/osm_flyer/

.