Firma adım yanlış görünüyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Firma adım **Bağcılar Ağaç Ürünleri San. Ve Tic. A.Ş ama haritada Ahşap kablo makarası imalatı olarak çıkıyor nasıl düzeltebilrim.

OSM location: OpenStreetMap

yes , this name true . but whatsapp location send false and facebook business address false. please look top image.

Veriyi OpenStreetMap üzerinden aldığından emin misiniz? Çünkü fotoğrafınızdaki bina bilgileri/şekilleri ile OpenStreetMap üzerindeki bina bilgileri/şekilleri farklı gözüküyor.

facebook bu şekilde bir harita verisi gösteriyor ,

Haritayla ilgili bir sorun bildir bölümüne tıklayınca ne diyor?

bir form çıkıyor yazıyoruz sorunu ama 3 aydır değişen bişey olmadı.

Eklediğiniz görselde sağ altta OpenStreetMap yazmasının sebebi OSM’in lisansından kaynaklanıyor olmalı. Harita altlığının OpenStreetMap olduğunu belirtmek zorunda oldukları için yazılmıştır.

Facebook’ta gördüğünüz haritadaki tüm verilerin kaynağı OpenStreetMap değil. Galiba sadece altlık OpenStreetMap’ten, işletme bilgileri başka bir kaynaktan geliyor(gibi görünüyor). Bu sorunu tek yaşayan siz değilsiniz. Başka işletmelerin sahiplerinin de benzer şikayetlerini, değişiklik açıklamalarında, OSM notlarında birden çok kez gördüm. Bu konuda OpenStreetMap’ten yapılabilecek pek fazla bir şey yok. Sorun, işletmenizin görünmediği platformlardan(facebook, whatsapp vb.) kaynaklanıyor.

4 Likes

denemediğimiz hiçbir yöntem kalmadı. önerebileceğiniz bir yöntem varmı ? teşekkürler

Facebook doğrudan OpenStreetMap değil, Overture Maps kullanıyor diye biliyorum. Overture Maps içinde de @HaritaDuzenlemeHesabi’nın dediği gibi OpenStreetMap’le birlikte başka kaynaklardan veriler de var. Ancak OSM’in ODBL lisans koşulları gereği OSM atıfı gerekiyor.

@mrzl_gns burada da aynı hatayı görüyorsanız bir de doğrudan Overture Maps’e bildirimde bulunmayı deneyebilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

i looked overture maps. there my business name true. no problem

1 Like