Fietssnelwegen, een interprovinciaal netwerk

Vooreerst mijn ‘bedenkingen’ gericht aan Vlaams Brabant en Oost-Vlaanderen en Antwerpen en West-Vlaanderen en Limburg ;
Fijn dat er zo een project als F104 tot stand komt, doch waarom is die map van jullie op google, en niet op OSM ? En waarom hebben jullie vanonder op die site ‘Volg de fietssnelwegen via Facebook’ ???
ZIE → Facebook -><- privacy :roll_eyes: :roll_eyes:

Als je hen wil bereiken is dit het verkeerde platform hoor.

De viewer voor West-Vlaanderen via Silverlight loopt op z’n laatste benen - hun nieuwe HTML5-loketten laten netjes toe OSM als achtergrond te selecteren.

De bijhorende datasets zijn normaal ook open…

Er werd/wordt nogal wat jaagpaden als cycleway getagd, dit is fout…
“Een jaagpad is een dienstweg voor de waterwegbeheerder…”
"Sommige jaagpaden zijn tevens toegankelijk voor speed pedelecs (bromfietsen klasse P). In dat geval wordt de signalisatie hieraan aangepast. In eerste instantie worden ze uitsluitend toegestaan op enkele trajecten waarop de noodzakelijke signalisatie werd aangepast èn die zijn ingeschakeld als fietssnelweg, op voorwaarde dat zij zich houden aan de geldende maximumsnelheden.

De maximale toegelaten snelheid op een jaagpad is 30km/u, behalve op bepaalde plaatsen en bij beperkte zichtbaarheid. In dat geval is de snelheid beperkt tot 10 km/u."

Misschien idee voor ergens op de wiki te zetten zoals deze https://wiki.openstreetmap.org/wiki/User:Eimai/Belgian_Roads#Paths
moped_p ontbreekt daar ook nog en de afgesproken schrijfwijze moped_a en b kleine letter verbetering.
zie https://fietssnelwegen.be/nieuws/het-jaagpad-is-van-iedereen

@Jakka: enig idee waar die 30km/u op jaagpaden vandaan komt? Het staat volgens mij niet in de wegcode…

https://www.vlaamsewaterweg.be/jaagpaden

https://www.vlaamsewaterweg.be/jaagpadtoelatingen

Vermoed dat jaagpaden private eigendommen zijn van Vlaamsewaterwegen en dus zelf mogen bepalen, zoals een bedrijven dit doen op zijn parkings af en aanvoer routes ingesteld. En iedereen die de terreinen betreed moet respecteren… Mijn persoonlijke benadering…

Deze in Eppegem naast de Zenne
is een jaagpad, een fietspad, straks een fietsostrade en als ik mij niet vergis nog altijd officieel een voetweg.
Meer naar het noorden is alvast nu ook categorie P aangeduid.

U begrijpt dat ik het taggen aan anderen overlaat.

https://www.openstreetmap.org/way/630097315#map=15/50.9559/4.4560

https://www.mapillary.com/app/?lat=50.960239916944445&lng=4.455705145277778&z=17&pKey=z1KkIv5FLKbWDWdAOhYTaQ&focus=photo&dateFrom=2018-02-01

Voor zover de zuiderburen het nog niet meegekregen hebben: dit taggingvoorstel raakt aan de fietssnelwegen:

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/cycle_expressways

Ik heb op de Talk-page al aangekaart dat er een route-tag is die dit al doet en waar dus mogelijk overlap zit. Ik denk dat vooral de Belgische gemeenschap hier meer ervaring mee heeft gezien het dichte netwerk van fietssnelwegen in Vlaanderen.

De opsteller, een Noor, lijkt open te staan voor input, en heeft in het Nederlandse forumdeel al gereageerd, wellicht dat er hier fietspadexperts zijn die daarop willen inhaken.

Hebben de Jaagpaden in Belgie dan geen Napoliaannse herkomst, zijnde een keizerlijk besluit over die paden ? Dat er tegenwoordig veelvuldig van wordt afgeweken is weer wat anders, maar je kon er mensen als trekkracht tegenkomen maar ook die vierbenige trekkrachten die we kennen als paard of paarden.
Daarmee lijkt het gebruik een groot schemergebied in zijn voormalige rijk en zijn er besluiten en borden nodig om het te regelen, maar voor hoge snelheden zijn deze trage paden, soms zelfs bochtig niet geschikt, al was het maar om de beschikbare ruimte.