Fietsknooppuntennetwerk Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee is nog een van de witte vlekken op de kaart met fietsknooppuntennetwerken; het netwerk http://www.openstreetmap.org/browse/relation/1057518 is nog steeds niet compleet.

Dit weekeinde wil ik proberen daar iets aan te doen; ik ga fietsen rond Oude-Tonge en Middelharnis. Dit weekeinde ga ik zo veel mogelijk informatie verzamelen in het veld, en ik denk dat dan de komende weken te gaan verwerken.

Mocht je op korte termijn plannen hebben met dat netwerk, laat het dan even weten, zodat we ons werk kunnen coördineren. En als je graag wil dat ik hier of daar een kijkje neem om een situatie te verduidelijken dan hoor ik dat graag.

Groet, J-----.

Ha Jeroen,

Een paar weken geleden heb ik dit gloednieuwe fietspad bij Ooltgensplaat erop gezet met behulp van m’n buurman. Dat zou nog gecheckt moeten worden.
Ook het stukje van het begin van de haveningang (oostzijde) naar Oude Tonge was vorig jaar nog onverhard. Denk inmiddels wel een verhard fietspad. http://www.openstreetmap.org/?lat=51.68066&lon=4.21422&zoom=16&layers=M
In het verleden pakte ik ook wel eens de dijk aan de westkant van de haveningang richting Grevelingendam. Dat mocht overigens niet. 'k Weet niet of daar iets legaals gekomen is de laatste tijd?
http://www.openstreetmap.org/?lat=51.6795&lon=4.19824&zoom=16&layers=M

Die nieuwe jachthaven met bungalowpark heb ik van Bing overgetekend.
Bij Middelharnis (haveningang) zijn ook tal van fietspaden gekomen, maar die waren toen ik daar was ook nog niet af. Ik heb die al wel ingetekend, maar of het klopt? Verbinding met huisjespark (Middelharnis haveningang)
http://www.openstreetmap.org/?lat=51.76793&lon=4.19622&zoom=16&layers=M

En ik twijfel aan het bestaan van dit fietspad bij den Bommel. http://www.openstreetmap.org/?lat=51.70657&lon=4.28588&zoom=17&layers=M

Ben zelf nu bezig op Zuid Beveland. Ook zat te doen. :slight_smile:

Succes,
Eggie

Hoi Eggie,

Ik ben als nieuweling bezig in Goes en omgeving.
Dus zal je wel wat tegen kunnen komen wat mogelijk niet juist is.
In keepright zie je een aantal punten bij Goes die er niet horen.
Ik kan die niet zien in potlatch dus ook niet verwijderen.
Indien je daar bezig bent kun je die mogelijk ook verwijderen.

Ik mis op Zuid- en Noord-Beveland nog al wat plaatsnamen om te zoeken in BaseCamp.
Maar ik weet niet hoe ik die aan moet geven.

De fietspaden buitendijks langs de Ooster- en Westerschelde zijn dat in het algemeen fietspaden?
Meestal zijn het werkwegen waar fietsen is toegestaan.
Er staat meestal ook geen bord verplicht en onverplicht fietspad.

Met vriendelijke groet van Jan uit Goes.

Dag Jan,

De landuse = residential,
Layer=-1
name= Scharendijke bv

zijn op een aantal plaatsen verdwenen. Zierikzee, Kerwerve, Schuddebeurs en nog een aantal Zeeuwse plaatsen heb ik op Schouwen weer teruggezet. Dan zijn ze weer zichtbaar. Of je er op kan zoeken op naam… moet ik nog even uitproberen.

Welke plaats op N- en Zuid Beveland bv. Ik zie overal Landuse. Misschien ontbreekt de naam? name=…
Noem eens een plaats die niet te vinden is.
Zo kan ik zelf Kortgene en Kamperland niet vinden. Waar de gps en basecamp op selecteert ben ik ook nog niet achter. Dat werkt misschien nog anders.

De “fietspaden” langs de westerschelde zijn inderdaad geen officiële fietspaden, maar “eigen weg”. Zelf vond ik het handiger ze als fietspad te taggen. Ze zijn op veel plaatsen gewoon smal en als zodanig bedoeld. 'k zou er ook serviceroad of minor road van kunnen maken met alle restricties verder. Volgens mij hebben de routeplanners moeite met serviceroad. Ze routeren dan niet voor fietsers.
Wat stel jij voor? Iedereen noemt het immers een fietspad. Het bord ontbreekt. Wel verboden voor motorvoertuigen en paarden.

De hele mikmak aan die “bruine” foutmeldingen zijn punten zonder tags ontstaan door de licentiewisseling. De schade op Zuid beveland was enorm. Het meeste is nu hetsteld, maar die tagloze points zijn er nog. In Yerseke heb ik de meeste opgeruimd. In potlatch2 zijn het gewoon witte stipjes zonder tag. Het zijn de plusmarkten, bushaltes of nodes op wegen die daardoor nu verschoven zijn.

'k Ga eens naar Kortgene en Kamperland kijken wat daar bij staat in potlatch2 als tag. Je hoort nog.
Kijk… dat Zeeland moet natuurlijk wel in orde komen. Mijn oma kwam van Yerseke en m’n overgrootvader uit Oud-Sabbinge. Dan moet het natuurlijk wel te vinden zijn op de kaart. :slight_smile:

Eggie

Plaatsen zijn doorgaans vindbaar op de OFM en andere OSM kaarten op basis van de plaatsnaam node en niet landuse=residential. Bij Kortgene ontbreekt die dus die moet je dan nog toevoegen (place=village, evt nog een inwonertal erbij, 1847 volgens de wiki maar dat aantal is gedateerd, 2008). CBS heeft misschien recentere cijfers, zoek hier maar ergens: http://statline.cbs.nl/StatWeb/selection/?DM=SLNL&PA=70904NED&VW=T

Als ik op mijn kaart kijk zie ik dat iemand systematisch al die plaatsnaam nodes heeft opgeruimd. Tja dan kan je ze ook nooit meer vinden…:mad:

Ik weet al wat de oorzaak was waarom sommige landuses=residential wel en sommige niet zijn te vinden.
Ik heb ze er nl uitgefilterd als het AND boundaries waren om dubbele plaatsnamen te voorkomen.
Zie bijv http://www.openstreetmap.org/browse/way/6333335 (alles met een AND_C tag is niet vindbaar op de OFM)

Iemand anders vond dat kennelijk ook storend en heeft juist de nodes weggegooid, terwijl ik dat met die boundaries in een script doe en alleen loslaat op mijn OFM.
Ik zou evt die AND boundaries/ residential areas wel vindbaar kunnen maken maar dan niet zichtbaar als plaatsnaam, hooguit als je met de muis op zo’n area wijst.
Maar dan komen er wel dubbele plaatsnamen in de zoekindex voor.

Ha Ligfietser,

Dan stel ik voor dat we voor “de zoekbaarheid” de nodes waar nodig is weer geplaatst worden, evt met of zonder inwoneraantal. Plaatsen zijn zo in ieder geval weer vindbaar.
Op Schouwen-Duiveland heb ik juist weer landuse = residential aangevuld. Op de OFM light waren ze anders niet meer zichtbaar als bebouwd gebied.
De dubbele namen nemen we dan voor lief. Vind 't ook wel makkelijk als je met de muis ergens overheen gaat de plaatsnaam tevoorschijn komt.
Eggie

Ik heb hier een verbeterde OFM (Zeeland) waar nu wel de plaatsnamen vindbaar zijn:
http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/test/OFM_test.zip

Pak de zip file ergens uit en draai install.exe (alleen windows, of anders met Javawa’s tool converteren voor de Mac).

Ik heb twee typ files erbij gezet, 30010.typ is de standaard typ file met onzichtbare (AND) plaatsnamen, en 30010_AND.typ met deze plaatsnamen in het rood.
Wil je de laatste dan moet je die even hernoemen als 30010.typ Dan zie je gelijk waar het probleem zit, nl dubbele plaatsnamen (oa bij Goes, is ook te zien op http://www.openstreetmap.org/?lat=51.5025&lon=3.8961&zoom=14&layers=M)). Beter is het om alleen een plaatsnaam node te hebben en niet nog eens een plaatsnaam op de residential area.

Korgene, Kats, Kamperland, Wissenkerke en nog wat hebben al een node gekregen. dat hele eiland is zo’n beetje "node"loos.

Als je die nodes toevoegt, kan je beter de landuse names verwijderen, bv bij http://www.openstreetmap.org/browse/way/6333384
Anders heb je kans dat iemand die zich ergert aan de dubbele namen op de kaart anders al die nodes weer gaat opruimen (of de landuses).

Edit: Kats is een suburb? Ik zou eerder village of hamlet gebruiken, suburb is een voorstad of buitenwijk

Om de dubbele namen te voorkomen zal ik bij de Residential de “plaatsnaam” weghalen op Noord Beveland. Wacht even af of daar reacties op komen. Mij stoort die dubbele naam overigens niet en zeker niet bij een grotere stad. bij een dorp staat het wel hinderlijk. (vind ik) :slight_smile:

Eggie, waarom tag je al die dorpen als suburb??

Ik had voor village gekozen… Dat gebeurt wel eens meer in potlatch2 heb ik gemerkt. Zal de boel nog even checken. Of moet ik voor city kiezen?

Als richtlijn kan je aanhouden place=city: >100.000 inwoners town 10.000-100.000 village 1000-10.000 hamlet <1000

Raadsel… maar het is weer village nu.
:slight_smile:

Jan, bedoel je soms “lijn zonder punten” (deze lijn bestaat uit maar één punt) een paarse pijl?
Dat zijn denk ik fouten die ontstaan door Potlatch, ze zijn al opgeruimd door OliverH zie ik.

Nu even weer on topic (en nu we het toch over place nodes hebben)
Wat me ook stoort is dat er heel wat fietsknooppunten bij de import gemerged zijn met de place nodes, bijvoorbeeld
http://www.openstreetmap.org/browse/node/43708738

Ik heb voor Zeeland hier even een uittreksel van gemaakt:
http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/test/knopen-place.zip

Zouden jullie dat tijdens de edits ook kunnen aanpassen?

Ben er niet langs geweest en het zal er ook wel niet meer van komen dit weekeinde, maar dit voorjaar was het nog niet verhard.

Ben vandaag aan de oostzijde van dat “fietspad” geweest en het is nog niet legaal (gesloten voor alle voertuigen, muv bouwverkeer).

Nu ik weet dat dit een probleem kan zijn voor sommige toepassingen zal ik er op letten…

Morgen lekker verder fietsen :slight_smile:

ligfietser,
Hoe kopieer ik een stukje tekst nu gedaan met Contr+c
Jan, bedoel je soms “lijn zonder punten” (deze lijn bestaat uit maar één punt) een paarse pijl?
Dat zijn denk ik fouten die ontstaan door Potlatch, ze zijn al opgeruimd door OliverH zie ik.

Dat bedoel ik er staan er nog 6 stuks.

'k Heb je lijstje in mapsource. Nieuw- beierland net gedaan. :slight_smile: