Fietsknooppunten en centrum routes

Hoi,

ik ben bezig met het invoeren van wat fietsknooppunten volgens de manier op de wiki: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Cycle_Node_Network_Tagging

Echter hoe moet ik centrum routes invoeren. Deze beginnen niet bij een knooppunt, maar vaak ergens halverwege een route staat een bordje centrum.

Ronnie

Hi Ronnie, welkom op het forum,

Ik ben bang dat ik je vraag niet helemaal begrijp. De fietsknooppunten zijn de groene bordjes met een nummer er op. Ik heb er nog geen één gezien met het woord “centrum”.

Op deze pagina: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fietsroutes staat een voorbeeld van zo’n bord.

Als je een voorbeeld hebt van zo’n bord, maar dan met centrum, zou je dat dan kunnen posten?

bvd Hugo

Hoi,

de borden ken ik, deze staan er hier in de buurt (Noord Oost Brabant, rond Oss) genoeg. Maar er staan precies dezelfde borden, maar dan met centrum erop (en na het centrum met knoopfietsroute erop) om aan te geven dat je naar het centrum kunt. Meestal staat er na het centrum ook in het klein links en rechtonder naar welke knooppunten je kunt, maar je komt bijna altijd tussen twee knooppunten uit. Ik heb een pdf stukje van de kaart gemaakt, daarop is het duidelijk te zien, alleen weet ik niet hoe ik deze moet uploaden.

Ronnie

Is het misschien te vergelijken met de A10 (ring Amsterdam) waar bordjes richting centrum staan, en in het centrum zie je weer bordjes richting ring?

Je zou deze routes ook als role=connection kunnen opnemen, alleen kun je inderdaad meestal uit meerdere knooppunten kiezen en kom je dus tussen 2 punten op het eigenlijke netwerk terecht.

En als je ze niet in de netwerkrelatie opneemt, maar ze toch wel tagt als fietsroute, is er ook niets mis mee.

De verbindingsroute zelf zou ik als normaal taggen, maar met een extra tag state=connection.
Zie de beschrijving op de wiki: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Fietsroutes#Doorsteek_.2F_Shortcut.

Voor het opnemen in de netwerk relatie zelf zou ik de role ‘connection’ gebruiken.

@Wimmel, zoiets als voorbeeld:
http://openfietskaart.nl/?zoom=16&lat=51.63188&lon=4.90941&layers=0B000FFFFFTF
Hier kom je op de fietsroute bij de kruising met de Heistraat een bordje (centrum) tegen. Als je deze bordjes volgt, word je langs een ‘mooie’ route richting het centrum van Oosterhout geleid (Heistraat-Hoogstraat-einde). Vanaf de andere kant komend, zie je bordjes ‘fietsroutenetwerk (28) (30)’.
Helaas zijn deze routes vaak maar half aangegeven en houden ze zomaar ergens op.

Wat ik me afvroeg of je die bordjes als route moet zien, of gewoon als een standaard wegwijzer. Hier is zo’n bordje in streetview op dat kruispunt. Op het kruispunt erna zie ik niet zo’n bordje, maar wel een standaard ANWB wegwijzer richting centrum (voor auto’s).

Ik had de route even uit m’n hoofd gedaan.
Nazoeken op streetview geeft Heistraat - Heikantsestraat - Hoogstraat.
Net voor de rotonde op het einde van de Hoogstraat staat nog een bordje (rechtdoor), daarna niets meer.

Een van de redenen dat ik zelf die routes niet tag is de wisselende kwaliteit. In dit geval wordt je nog naar de rand van het centrum geleid. Soms is het niet meer dan ‘hier links gaat richting een stad/dorp’.