Elke rijstrook een aparte way

In Delft heeft een gebruiker voor elke rijstrook een aparte way ingetekend. Moet dit teruggedraaid worden?

Zie hier: https://www.openstreetmap.org/#map=19/52.00363/4.35751

Ja: http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:lanes

Tenzij het daadwerkelijk fysiek gescheiden banen zijn (bijv dmv een barrier of een “broodje”, of een verdrijvingsvlak, maar die lijken mij allemaal zeer onwaarschijnlijk in dit geval.

Alleen in geval van een turborotonde zou je ervoor kunnen kiezen om meerbaanswegen als losse wegen te mappen, al is daar discussie over mogelijk.

De toekomstige Gaasperdammertunnel krijgt in de zijtunnels meerdere rijvakken op één plak asfalt.
Zie http://www.youtube.com/watch?v=tB0bR-f4lIY&t=1m46s (vanaf 1m46s): Vóór de tunnelbuis moet je al je keuze maken, daarna mag je niet meer tussen de linker en de 2 rechterbanen weven.

Vanaf 2:58 zie je dat de inrit midden in de tunnel leidt naar de hoofdrijbaan, terwijl de banen rechts daarvan naar afrit 3/S111 leiden.
Hoewel er slechts een dubbel doorgetrokken streep tussen zit, heb ik sterk de neiging om er 2 aparte ways van te maken, om zo te zorgen dat ook basic routers niet de fout maken dat je van de inrit naar afrit 3 kan gaan.

Zijn jullie het hier mee eens?

Dat klinkt vergelijkbaar met de Ketheltunnel in zuidelijke richting. Ook daar moet je voor de tunnel kiezen voor de A20 (rechter baan) of rechtdoor over de A4 (linker 2 banen).
Rijstroken zijn gescheiden door een strook (ruim een meter breed) voorzien van diagonale strepen om wisselen van rijstrook te ontmoedigen. Desondanks zijn er altijd wel spijtoptanten of aso’s dit halverwege of op het allerlaatste moment alsnog wisselen.

Aangezien je officieel niet mag wisselen heb je in OSM de keus om:

  • gescheiden rijstroken in te tekenen, hetgeen met hier het beste lijkt, ook met het oog op de routering.
  • 1 weg en wisselen van rijstrook ontmoedigen met de proposed tag change, maar aangezien deze vrij zelden gebruikt wordt lijkt dat niet handig.

Ik heb het maar zo ingevoerd. Daarnaast heb ik de tunnelomtrek met een nog niet-bestaande tag “man-made=tunnel” omringd, analoog aan de man-made=bridge.