Eenrichtingsverkeer voor fietsers, voor overig verkeer niet

https://www.openstreetmap.org/?mlat=51.98769&mlon=4.67445#map=18/51.98769/4.67445&layers=N
Als je in Moordrecht langs de Hollandse IJssel fietst in NO richting, mag je via de Dorpsstraat fietsen tot waar die aansluit op de Schielands Hoge Zeedijk Oost (daar staat een bord C15). Je moet dan scherp linksaf naar beneden de Oost Buurtstraat op en kan je je weg vervolgen 2x RA Oosteinde, etc. richting Gouda - prima route voor snelle fietsers die de drukke knussigheid van het Kerkplein willen mijden. Vandaag zo gefietst door een fietsmaat van mij, maar zijn GPS ging op tilt…

Probleem is dat op OSM het stukje dijk op- en afrit van de Oost Buurtstraat getagd staat als ‘bicycle=no’ - verboden voor fietsen in beide richtingen. Dat klopt dus niet - je mag op de Oost Buurtstraat niet naar boven rijden de dijk op (daar staat ook een bord C15), maar wel naar beneden (daar staat geen bord).
Vraag dus: hoe tag je dat? Ik dacht aan ‘bicycle:oneway=yes’ , maar hoe geef je dan aan in welke richting dat geldt?

PS. Als je de knooppuntenroutes volgt, kom je dit probleem niet tegen - je wordt dan bij de Veerstoep al de dijk af gestuurd via het Kerkplein, etc…

Edit. Na raadplegen Wiki: oneway is gerelateerd aan de richting waarin de weg is ingetekend op OSM. In het geval van het stukje Oost Buurtstraat waar het hier om gaat, is de teken-richting van beneden naar boven de dijk op en zou een tag “oneway:bicycle=yes” dus voldoende moeten zijn. ‘yes’ omdat de oneway dan geldt met de teken-richting mee. Mee eens?

oneway=yes => alleen toegestaan in richting van de way
oneway=-1 => alleen toegestaan tegen de richting van de way
Zie ook: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:oneway

Dus zoals de weg nu is ingetekend (in de richting de dijk op) moet je -1 gebruiken.
Tip: gebruik oneway, dan kun je in JOSM met de pijltjes op de weg zien welke kant je op mag, en als je tevreden bent zet je er bicycle: voor.

Mijn suggestie:

bicycle:forward=no
mofa:forward=no
moped:forward=no
traffic_sign:forward=NL:C15

Helemaal mee eens.
Zo hebben we dat ook vastgelegd in de wiki.

Je kunt in de Potlatch editor (versies 2 en 3), die ik gebruik, de oneway richting en ook de teken-richting van een weg zien als je de Map Style op Enhanced zet. Alleen als je er oneway:bicycle op zet, dan zie je die specifieke oneway niet.

Allen dank voor het even meekijken. Ik ga e.e.a. aanpassen zoals voorgesteld. Weer wat geleerd - ik had in de Wiki alleen bij Key:oneway gekeken en daar kwam ik voor mezelf toch niet helemaal uit.