Dubbel gebruik maken van nodes

In het duitse gedeelte van dit forum, lees ik (http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=2895) een topic over het mappen van een weg langs een bosrand. De conclusie was daar dat je daarvoor beter aparte nodes kunt gebruiken, vooral omdat wijzigingen achteraf dan makkelijker zijn.

Hoe denken jullie hierover?

Ik las al een soortgelijke situaie in het topic Update Keepright:

Tja, beide kan en mag. Als je voorkeur hebt voor één van de twee dan gebruik je die. Ik gebruik beide waar het me uitkomt.

Eigenlijk automatisch heb ik altijd nodes van ways met verschillende tags los gelaten van elkaar. Alleen in het geval van die parkeerplaats van Lambertus vindt ik het wel logisch om het te koppelen, maar verder kan ik geen goede reden bedenken om dat te doen, (wat niet zeggen wil dat die er ook niet is natuurlijk :)). Juist vanwege dat koppelen van nodes van bv landuse=farm met waterway=stream was het een flinke klus om de, in keepright gevonden, loopings te ontwarren. Zie ook mijn post van zojuist in de keepright thread: http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=19150#p19150

De meningen zijn inderdaad verdeeld, en dat speelt al een behoorlijke tijd.

Mijn mening is: de way en de landuse gescheiden houden. Overweging: we mappen de as van de weg, en niet de zijkant. Prettige bijkomstigheid is inderdaad dat het makkelijker is om te editen, en uit elkaar te houden.

Een ander voorbeeld waarbij blijkt, dat een area en een lijn anders bekeken moeten worden: http://www.openstreetmap.org/?lat=51.990807&lon=4.497248&zoom=18&layers=B000FTF
Hier zie je dat de woonerf area=yes op de hoeken is aangesloten op de toeleidende wegen, terwijl ze eigenlijk op de zijkant zouden moeten zitten. IMHO.