Dronella tuotettu aineisto

Saako Dronella kuvattuja ja kolmannen osapuolen ohjelmilla käsiteltyjä ilmakuvia ladattua OSM :n?

Sanoisin että saa, mutta menetelmät riippuvat paljolti siitä missä muodossa nuo kuvat ovat ja mitä editoria käytät. ID-editorissa on ainakin tuki valmiille karttapalveluille. Taustakartan asetuksista (ID:n muokkaustilassa pikanäppäin B) löytyy mukautettu-kohta jota kautta voi esim. antaa TMS-tyylisen karttapalvelun URL-osoitteen. En tiedä onko WMS-karttapalvelut ID:ssä tuettuja. Jostain löysin maininnan että olisivat, muttei käyttöliittymän kautta heti osunut silmään mistä sen saisi määriteltyä. Jos sinulla on vain joku yksittäinen kuvatiedosto, niin silloin suosittelen käyttämään JOSM-editoria ja tutustumaan siellä PicLayer-pluginiin.

WindowTop on eräs helppo apuohjelma omien ilmakuvien satunnaiseen käyttöön, jos esimerkiksi JOSM ei ole vaihtoehto. Ei tuolla mitään saa suoraan “ladattua OSMiin” (vai mitä kysyjä tarkoitti?), mutta ohjelmalla voi portaattomasti säätää päällekkäisten ikkunoiden läpinäkyvyyttä. Kuva pitää ensin photosopata oikeaan asentoon, kuvan kokoa voi säätää kuvaikkunan kokoa säätämällä.

Hyvänä puolena tämä toimii kaikkien editorien kanssa. Mainittu PicLayer liitännäinen JOSMiin on toki parempi valinta omien kuvien käyttöön.

https://windowtop.info/