Discussie over het wie-wat-waar overzichtstopic

Oké, zojuist heb ik een nieuw topic geopend wat hopelijk een succes wordt en dan als sticky blijvend in gebruik kan blijven.
Graag lees ik wat jullie van dit idee vinden en suggesties zijn natuurlijk welkom!
Mogelijk heeft het even tijd nodig om uit te vinden wat de beste opzet is.
Om dat sneller te ontdekken nodig ik jullie om één eigen bericht in het topic te plaatsen.

Het loopt al goed met de respons in het Wie-wat-waar overzichtstopic.

Het is alvast inspirerend om te lezen waar andere mappers zich zoals mee bezighouden binnen OSM. Al wist ik van diverse mappers al redelijk wat ze zoals bezighoudt dan wordt het alsnog een stuk helderder.
Zo kom je mogelijk op nieuwe ideeën of realiseer je dat je best eens kunt afkijken of informeren bij die ene mapper: hoe map jij precies dit? Wat is jouw plan van aanpak met dat?

Het geeft wat meer openheid over wat je doet. Dat kan betekenen dat je werk meer wordt bekeken en dat er eerder reacties op komen. Er is een grotere kans op commentaar/kritiek… een verschil van inzicht wat boven komt.
Maarrr… eveneens is er toegenomen kans om iets op te steken van elkaar, om plezierig en efficiënt samen te werken en waardering te krijgen voor je werk.
Het kan daarnaast helpen om extra draagvlak voor je werk te scheppen. Als meer mappers weten dat je ergens vele goede bijdragen hebt geleverd dan is er grotere kans dat ze je werk beschermen als er eens een olifant de porseleinkast in komt lopen. Vooral een prettig idee als je een keer een langdurige pauze inlast.

Waarom maken we niet onze eigen kaart waar we intekenen wie-waar mapt. Dat is makkelijk te doen.

Kunnen we lekker high-tech zijn en alle andere mappers over de wereld jaloers maken.

Ik kan het eventueel proberen te maken,

Je bedoelt zoiets als: https://yosmhm.neis-one.org/?Jimiiee

Toegevoegde waarde van het topic is dat je ook de aandachtsgebieden en dergelijke kan aangeven, dus iets meer achtergrondinfo.

Nee niet echt, het hoeft niet als vervanging. Meer als makkelijker lezen/bekijken. Want nu is het allemaal tekst en googlen wat waar ligt.

Ik heb nu in het openingsbericht een eerste indeling gemaakt per provincie en per onderwerp. Dit is nog in ontwikkeling en ik ben nog wel even bezig om de reacties te verwerken.

De activiteit van een mapper zal meestal een combinatie zijn van regio en onderwerp. Er zal niet snel volledige focus zijn op één regio of dat de aandacht voor een bepaald onderwerp gelijk verdeeld is over het hele land. Een echt helder overzicht blijft daarom toch lastig te geven.

Dat is zeker het proberen waard! Je zou een proefkaart kunnen maken voordat je meteen heel veel info toevoegt. Ik ben benieuwd!

Kijk zoiets:

voorbeeld kaart: http://www.dronejrnlsm.pe.hu/main.html

Super goed initiatief, zoals ik in het andere topic al zei. Mijn opmerking even uit het andere topic verplaatst:

Lijkt me nuttig! Werksoort en projekten krijg je er denk ik niet zichtbaar in, behalve misschien met markerkleur in hele grove kategorieën:

  • Kwaliteit (kontrole en reparatie, hulp aan mappers, Notes-systeem)
  • Mappen (het echte werk aan de kaart)
  • Toegevoegde waarde (routes, netwerken, toepassingen)

Details zichtbaar als je op een marker klikt/tikt?

Content natuurlijk door de gebuiker zelf toe te voegen!

Geen idee of dat allemaal makkelijk kan!?

Lijkt wel een beetje op http://resultmaps.neis-one.org/oooc?layers=B00FTFFFFT
Hoewel jou kaart een stuk sneller laadt.

Dat zou een meerwaarde kunnen geven…

Ik ben Belg en hier alleen maar door Math beland.
https://www.openstreetmap.org/user/philippec

Het OSM profiel invullen vind ik een teken van goed fatsoen.
Zo kan je meteen iemands changeset beoordelen.

De respons is beter dan ik had durven hopen. Reeds 28 mappers hebben een bericht geplaatst!
Twintig daarvan heb ik op dit moment verwerkt.

Mooi initiatief!
De teller staat nu op 29 (-:

Je kan op dat prikkertje klikken en daar kunnen we info in zetten. Login kan ook, maar dan moet iedereen wachtwoorden aanmaken en onthouden. Deze stappen wil ik als het kan overslaan. Hoe minder info of stappen, des de beter.

Het enige voordeel is dat deze kaart van ons is, we kunnen net zoveel dingen toevoegen of aanpassen als we willen. En het geeft een mooier overzicht wie waar zit te mappen.

Hallo,

Ik heb de kaart dus ingevuld als proef. Ik weet niet of dit extra waarde geeft aan de topic, maar misschien interessant.

http://www.dronejrnlsm.pe.hu/main.html
Je kan op de blauwe prikkertje klikken om te zien wie waar mapt.

ik vind het mooi!

Het geeft zeker een mooi en sneller overzicht. Ik heb de link toegevoegd aan het openingsbericht van het topic. Bedankt Jimiiee!

Ok, als iemand de locatie van zijn prikkertje wil wijzigen/aanpassen, stuur mij gewoon een berichtje met de nieuwe coördinaten. Als iemand zijn prikkertje weg wil, dan verwijder ik die.