Deze zomer: "mapping party plus" op het GeoFort?

Hallo NL- en B-mappers,

Vergeet de regenbuien die momenteel over het land trekken, en denk aan een temperatuur van 25 graden, een sfeervolle locatie (het GeoFort) in de buurt van Leerdam, met een gevulde koelkast, WIFI en kooltjes voor de barbeque.

Aanleidingen:

 • In Nederland zijn we een flink eind op streek met de import van de BAG (zie http://wiki.openstreetmap.org/wiki/BAGimport)), maar wellicht vallen er nog wat witte vlekken dicht te mappen.

 • Internationaal is het Humanitarian OpenStreetMap Team (HOT) druk bezig met het mappen van gebieden tbv noodhulp. In London was er afgelopen weekend een HOT Mapathon voor Congo (http://wiki.openstreetmap.org/wiki/2014_London_HOT_Congo_Mapathon); die organisatie wil ook meer bekendheid in NL en Vlaanderen;

 • Er is een redelijke kans dat een of meer Nederlandse gemeenten actuele luchtfoto’s (van dit jaar) beschikbaar wil stellen tbv OpenStreetMap (en daar zouden we zelfs t.b.v 3-kartering iets mee kunnen doen)

 • De ArcGIS gebruikersgroep (AGGN: de gebruikers van de spulletjes van de firma Esri) zijn sinds een half jaar bezig met het crowdsourcenderwijs samenstellen van de kaart van Nederland van 1850. Zie http://www.aggn.nl/aggn-crowdsource-event. Vanuit het AGGN-bestuur is er al positief op dit idee gereageerd.

 • En wellicht zijn er een aantal (Nederlandse) Open Source Geo communities die ook nog wat werk hebben liggen en dat liever niet solo op een zolderkamer maar gezamenlijk op het GeoFort doen.

Het Plan:

 • Om deze zomer onder de titel GeoDoeDag een of twee dagen de handen uit de mouwen te steken, en met iedereen die zich bij bovenstaande communities betrokken voelt op het GeoFort concreet aan de diverse initiatieven te werken. Dus blaren op de handen (in plaats van eelt op de oren van het luisteren naar presentaties).
 • Datum: als echt zomer-event in een van de weken dat heel Nederland vakantie heeft: ergens tussen 19 juli en 17 augustus
 • Prijs: daar moeten we het met het Geofort maar eens over hebben. De reguliere entree is 8,50 euro

Mogelijkheden:

 • eendaags of meerdaags (met tentenkamp oid)
 • doordeweeks of in het weekend
 • met kinderprogramma in het Geofort (wellicht speciaal programma is Geofort) of “volwassenen only”
 • ???

Vragen aan jullie:

 • Lijkt je dit leuk om aan mee te doen?
 • Lijkt je dit leuk om aan mee te organiseren (en heb je daar ook tijd voor!)
 • Heb je nav bovenstaande schets voorkeur bij genoemde mogelijkheden
 • Heb je nog aanvullende ideeën.

Het idee is om in 2-3 weken wat respons te verzamelen vanuit de diverse communities en op basis daarvan te kijken of/hoe/wie dit concreet op touw gaan zetten.

Groet,

Gert-Jan (met streepje)
www.gisnederland.nl

ps. Ik zet dezelfde vraag ook op de mailinglist (https://lists.openstreetmap.org/listinfo/talk-nl), dus dat wordt weer de bekende toer om die 2 discussiesporen bij elkaar te houden. OSM in stereo, zullen we maar zeggen :wink:

Leuk idee Gert-Jan. Alleen jammer dat Google wel het GeoFort weet te vinden en openstreetmap.org niet. Ik heb dus een suggestie voor het programma: Alle POI’s in een straal van x kilometer rond het GeoFort vastleggen in OSM.

Ja hoor… het staat er wel degelijk op. http://www.openstreetmap.org/node/1444313115

't Heet tegenwoordig GeoExperience… :slight_smile:

'k Zal de alt_name=Geofort erbij zetten.

eggie

Om precies te zijn: GeoFort is het hele fort (en een stukki er buiten: oa parkeerterrein).
De Geo-experience is daar een onderdeel van (evenals het 3D café)

Gert-Jan

Wat mij betreft is de website (http://www.geofort.nl/), het adres en de ingang ook wel nuttige info :smiley:

jippie, ik hoor hier een multipolygoon aankomen :laughing:

Website done! Vreemd dat het (BAG)-adres welk erop zit Herwijnen aangeeft. Nooit geweten.
De routekaart is gelukkig niet van google http://www.geofort.nl/wp-content/uploads/Routekaart.pdf

Lijkt mij erg leuk om aan mee te doen. Organiseren zit er niet in, en als het augustus wordt of doordeweeks kan ik helemaal niet. Maar ik doe graag wat werk voor een of ander open-geoproject, en wat dat dan is maakt me niet zoveel uit - al heb ik een lichte voorkeur voor “nuttige” projecten. Een dag is makkelijker te regelen, maar overnachten heeft ook wel wat…