Deen Supermarkt wordt Albert Heijn, Vomar en DekaMarkt

Ik vroeg me zelf af of er een lijst was met de vervangende supermarktketens voor oude Deen-filialen. Die is er.
Voor degenen die zich bezigen met winkelinformatie, doe er je voordeelmarkt mee!

https://www.deen.nl/media/filialenlijst-verkoop-deen.pdf?fbclid=IwAR2iU_3xJwTJJK5QnVrgDBSjE5Ef1twR7M0I44G8wTRgiuixCRXmtPEmmhg

Eentje hier in de buurt heb ik al gewijzigd :slight_smile: Ik weet niet of ik tijd en energie voor de hele lijst heb.

Nog een leuke, de pinautomaten van ABN AMRO, Rabobank en ING zijn inmiddels allemaal omgezet naar Geldmaat. Het gaat om degenen aan de straatkant, niet binnen bankgebouwen. Op OSM zouden ze allemaal simpelweg omgezet kunnen worden naar Geldmaat. Mocht er toch eentje verdwenen zijn, dan is dat een andere zaak die los daarvan gewijzigd kan worden.
https://www.nu.nl/economie/6160067/grote-nederlandse-banken-zonder-eigen-flappentap-na-overname-door-geldmaat.html

Dat levert alleen een vertekend beeld op voor mappers die hem later tegenkomen. Als je een Geldmaat getagd ziet met laatste wijzigingsdatum 2 oktober 2021, dan ga je er van uit dat dan ook de aanwezigheid van het apparaat bekeken is. Helaas verdwijnen er steeds meer, waardoor het geen overbodige luxe is om het omtaggen met een aanwezigheidscheck te combineren.

Dat is waar.
Kan het blind omtaggen dan ook gecombineerd worden met een “fixme”-tag met een verzoek om te controleren of deze nog bestaat? Of geeft dat teveel ruis op OSM?

De lijst van supermarkten is inmiddels afgehandeld. Deen staat niet meer op OSM, behalve eentje die waarschijnlijk al wat anders was.

Dat is voortvarend! Dank voor het werk.

Je loopt in sommige gevallen wel een beetje voor op de muziek; de Deen op Aagje Dekenplein in Hoorn is er nog een tot 16 oktober, het vaak eerder een kwestie van dagen dan weken vooraleer de verbouwing naar een nieuwe keten van start gaat.

Voor wie nog wat tijd overheeft…
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Netherlands/Shops#shop.3Dsupermarket

Ow, ja :slight_smile:
Ik vroeg me al af hoe ze dat deden, dat ombouwen. Blijkbaar dan toch niet allemaal tegelijk.

Volgens de tekst bovenin is dit een automatisch gegenereerde uitdraai uit de gegevensbank van Openstreetmap. Uit 2017. Er waren geloof ik iets meer dan 80 Deens. Of zegge men Denen? Nou ja, van die filialen.

:slight_smile:

… och… je weet het nooit met die Denen… Zegt dat meisje achter de kassa bij de Deen in Julianadorp. " Meneer we sluiten vandaag eerder, want we worden morgen AH.
Geen tijd te verliezen… de winkel gelijk omgetagd.
De volgende dag… Gewoon nog een Deen. Dus weer snel de boel teruggedraaid. Nu na weken wordt er omgebouwd. :slight_smile:

Het is d’een na d’ander!
Voor die griet is het langer aanblijven van de Deen zo slecht nog niet; Albert Heijn let op de kleintjes :wink:

Enfin, zo houden we de boel lekker actueel!