Cycle map

Heeft iemand een voorbeeld voor mij waar een fietspad als track of lane correct gerenderd wordt op de cyclemap?

Ik heb zitten testen op http://www.openstreetmap.org/?lat=51.953066&lon=6.298785&zoom=18&layers=00B0FTF. In het midden staat een kruispunt met stoplichten. De straat richting het zuid-oosten heb ik getagt met

bicycle=no

De twee andere met:

cycleway=track
bicycle=designated

Maar ik zie geen verschil tussen deze straten, terwijl er voor de fietser toch een groot verschil is…

Wimmel

Volgens mij worden wegen getagd met bicycle=no niet als niet befietsbaar gerendered op mapnik, osmarender of de fietskaart (bij die laatste zou het eigenlijk wel moeten). De routering houdt hier denk ik wel rekening mee bij het berekenen van fietsroutes lijkt me. Ook op de routeplannerkaart van de fietsersbond is niet te zien dat die weg verboden is voor fietsers, maar bij de routering wordt er wel rekening mee gehouden.

http://www.yournavigation.org houdt inderdaad rekening met bicycle=no. De rest moet in de renderstylesheets opgelost worden. Daarvoor kun je het beste een Trac ticket aanmaken voor de normale mapnik stylesheet en een mailtje naar talk-nl voor de fietskaart stylesheet welke beheerd wordt door onze Limburgse vriend Rob (Rubke).

Hoi Lambertus,
Heb je al ervaring met de nieuwe styles in mkgmap tbv de Garmin fietskaart? Daar zou je in principe ook wegen met bicycle=no afwijkend kunnen renderen. Is me overigens nog niet gelukt, dus ik hou het nog bij de oude map-features file rules.

Nee, niet naar gekeken. De fiets style die ik gebruik op http://garmin.na1400.info is zowieso afwijkend vanwege de fietsknooppunten die daarin verwerkt zijn. We willen er nog een keer voor gaan zitten om die nog verder te verbeteren zodat je ook de knooppunten kunt opzoeken bij (bijv.) de snelweg afritten in je GPS als je gebruik maakt van die kaart…

Voor de geinterreseerden;
Wegen getagd met bicycle=no worden nu wel anders weergegeven met Osmarenderer op de maximale zoom.
Tevens wordt daar ook cycleway=track weergegeven.