cyceway=track icm een highway=track

Ik zag dit en vraag mij af wat hier aan de hand is. Ik heb het vermoeden dat dit niet klopt maar ben lokaal niet bekend. Hoewel de combinatie best mogelijk is zal het in de praktijk niet vaak voorkomen. Misschien een idee om op het web kaartje dit als een mogelijke bug op te nemen.

Ik denk dat iemand een mtb-route heeft proberen te taggen: http://mtbroutes.nl/route/1015/Oirschot

Dat is een MTB route, grotendeels over zandpaden. Zie:
http://www.mtbroutes.nl/route/1015/Oirschot
De paden bestaan dus zeker wel, voornamelijk bospad. Toegankelijk en bewegwijzerd voor mountainbikers.

Lang geleden heb ik een aantal MTB routes op openstreetmap gezet, misschien deze ook wel? Ik ben nu al een tijdje niet meer actief bezig met OSM, en heb ook geen editor meer.

Misschien kan dit snel gefixt worden door de cycleway=track tag weg te halen?

Ik denk inderdaad dat jij dat was. :wink:

Als al die tracks daar in de buurt ten onrechte een cycleway=track hebben dan wil ik ze wel even weg halen maar het is ws beter als een lokale mapper dan ook meteen de MTB route als relatie in OSM opneemt.

Ik heb de cycleway=track op de highway=track verwijderd. Er viel me nog wat anders op. Op deze highway=cycleway zit nog een cycleway=track en een tracktype=grade1. Vreemde combinatie waar dit webkaartje ook geen rekening mee houd want de cycleway=track wordt niet weergegeven als je em aanvinkt. Dat is dan wel weer een kandidaat voor het bug-tabblad :wink:

Kan een lokaal bekende mapper dit aanpassen naar de juiste tags?

Ik snap niet wat er mis is met een combinatie highway=track & cycleway=track. Dat is toch gewoon een onverharde weg voor de auto met een losliggend fietspad ernaast? Zelf map ik best vaak dergelijke situaties met die combinatie van tags. De Veluwe ligt er vol mee.

Ik zie trouwens wel iets wat niet klopt ietsjes naar het westen: http://mijndev.openstreetmap.nl/~ligfietser/fiets/?map=cycleways&zoom=18&lat=51.45076&lon=5.26118&layers=B00000TFFFFTTTFFFFFFFFF
Hier is een fietspad (highway=cycleway) gecombineerd met een cycleway=lane. Geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen: een fietsstrook gelegen op een fietspad?

Dat kan wel maar heeft wel een paar nadelen. Als de track onverhard is en het fietspad bv asfalt of beton (wat je de laatste tijd ook op de veluwe gelukkig steeds vaker ziet) dan is dat op deze manier niet weer te geven. Een ander minder belangrijk nadeel is dat je niet weet aan welke kant van de track het fietspad ligt. Ik tag deze situaties als 2 losse highway’s. Zeker als de track ook nog eens bedoeld is als ruiterpad.

Die is getagd door AltijdVerdwaald. Die is gewoon de weg kwijt :wink:

Het is een tweerichting fiets/bromfietspad volgens de aantekeningen die ik maakte bij het volgen van de Pelgrimspad. Bing_sat laat zien dat er onderbroken belijning is aangebracht; misschien dat de eerste mapper dat bedoelde? Ik heb het bijgewerkt.

Hoi,

Ben ook een beetje aan het stoeien met de nieuwe tool (heeft die nu al een naam) om de foutjes uit de tags te halen. 'k heb langs de zelfde weg de fietroutes nu op het fietspad gezet. Waar ik nog lane zag staan heb ik die tag weggehaald. Dit tussen Middelbeers en Vessem. De weg verder op slot gezet voor fietsers.

http://www.openstreetmap.org/?lat=51.4573&lon=5.25851&zoom=17&layers=M

Eggie

Mmh. Ik lette niet goed op (had moeten zien dat er een relatie op zat). En ik moet echt wennen aan moped=designated (zet automatisch altijd =yes :confused: ).

Ik heb de weg ook op slot gezet voor brommers (niet alleen impliciet aan een verplicht fiets/bromfietspad ernaast maar hier expliciet aangegeven met bord C15)

Ja het is de Bicycle tag map geworden. Misschien maar afkorten tot BTM oid. Hij is al best populair. :wink:

Nou …Hulde aan de makers van “Bie Tie Em.” 'k Heb het maak-proces proberen te volgen. Een groot voordeel is dat je direct ziet bij de “bugs” dat een weg op slot staat, maar er nog steeds een route overheen loopt. We kunnen heel wat foutjes repareren op die manier.

Ik heb nog meer foutjes gevonden die je kunt repareren :wink: Richard vond de highway=cycleway gecombineerd met een cycleway=lane. Ik heb een testkaartje gemaakt waarop je de combinatie van highway=cycleway met een cycleway=* laat zien. Het valt me op dat daar heel veel cycleway=track bij zitten. Dat zijn er zo veel dat ik me afvraag of ik het wel snap. Wat zegt een dergelijke combinatie? Kan het zijn dat ze wiki over cycleway=track niet duidelijk genoeg is en dat men denkt dat deze tag op een highway=cycleway moet ipv de hoofdrijbaan?

Ook de combinatie highway=track gecombineerd met een cycleway=* wordt getoond. Hoeft natuurlijk niet fout te zijn maar is het soms wel.

Ha PeeWee,

Ja genoeg te doen daar…

'k Denk zelf dat de wiki niet duidelijk genoeg is. Er staat niet duidelijk volgens mij in de uitleg dat je cycleway=track op de highway moet zetten. Dat geeft verwarring. Idemdito bij lane. Gelukkig heeft het geen gevolgen voor de routering.

Ook vind ik binnen de bebouwde kom van de dorpen fietpaden terwijl er dan juist weer lane moet worden gebruikt.

Dat hele gebied onder Oirschot (leuk fietsgebied) is allemaal als lane getagd. Ben daar nu bezig om de fietsroutes op de fietspaden te zetten en zet de N wegen en hoofdrijbanen daarna op slot voor fietsen. Kom ik lane tegen dat gooi ik dat eruit. Moped = designated voeg ik ook toe als het nodig is.
'k zal zeker dat testkaartje gebruiken.
'k Fiets hier graag en vaak, maar zulke foutjes vallen dan nooit op. Zelf pak ik steeds een bepaald gebied aan wat ik redelijk ken anders is het onbegonnen werk. En er moet voor andere mappers ook nog wat overblijven. :slight_smile:

Groet,
Eggie

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/NL:Key:cycleway
http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Key:cycleway

Zo duidelijker?

Het is een tijdje de gewoonte geweest van een aantal Nederlanders om alle vrijliggende fietspaden te taggen met highway=cycleway + cycleway=track. Ik geloof dat het inmiddels bij de meeste mappers doorgedrongen is dat je dan zegt dat er minstens twee fietspaden naast elkaar liggen.

Cartinus,

Lijkt me duidelijk zo!

Ben nu in tussen Tilburg en Eindhoven de boel aan het opschonen met de testversie van Peewee.

@Cartinus. Stuk duidelijker zo.
@ Eggie: Ik vrees dat je nog wel een tijdje bezig bent met al die cycleway= * op de highway=cycleway. Het zijn er zo veel dat het me wel zinvol lijkt dit geautomatiseerd te doen. Als het per defintie onzinnig is om een cycleway= * op de highway=cycleway te zetten dan moet dat toch te doen zijn. Niet dat ik nu weet hoe overigens maar misschien zijn er anderen die dat weten. Polyglot misschien wel want die heeft ook scripts draaien om fiets en ruiterroutes aan te passen.

Hoi,

'k Heb niet de illusie dat het me allemaal lukt nu. :confused: Als het met een script kan natuurlijk beter. In hoofdzaak zet ik de N wegen op slot en verbeter dan meteen ook de fietspaden. Beter voor de routering. Fietsroutes verleggen e.d.
Vorige week de Achterhoek zo gedaan. Dat gebied ga ik op over een paar weken op de fiets verkennen. Zo toch een beetje eer van m’n werk. En komende zomer weer tochtjes tussen Tilburg en Eindhoven. :slight_smile:

Ik begrijp niet waarom dit als een (mogelijke) fout wordt getoond.
Zoals eerder gezegd, het komt juist vaak voor dat er een (verhard) fietspad is naast een (zand)weg.

Beter is, uiteraard, om het naastliggend fietspad apart in te tekenen, maar fout is het niet (tenzij het gewoon niet waar is).

Het is ook zeker niet per definitie fout hoor maar ze geven mij soms wel te denken. Kijk hier eens. Ik ben lokaal niet bekend maar als ik die zie dan vraag ik me af wat daar aan de hand is. Als het klopt dan ontbreken er ws nog meer fietspaden die daar op aansluiten. Dat kunnen we dan weer gaan mappen. Als het niet klopt dan kunnen we het aanpassen. Kortom: ik denk dat het fietsende mappers kan helpen de boel te verbeteren en als je het niets vindt … dan haal je het vinkje toch gewoon weg :wink: