Chiro- of scoutsterrein met verschillende gebouwen.

Wat is de beste manier om een Chiro- of scoutsterrein te tekenen in OSM?

club=scout lijkt ervan uit te gaan dat het gaat over een gebouw, terwijl ik het ganse terrein wil tekenen. De verschillende gebouwen afzonderlijk taggen met club=scout lijkt met eveneens niet wenselijk.

Wie heeft er tips?

Waar zie je die associatie tussen club=scout en gebouw? In de wiki zie ik dat niet benoemd, en ik zie alvast rond Brussel wel wat scoutsterreinen gemapped als geheel. Dus lijkt me op zich niet uitgesloten om het terrein zelf als club=scout aan te geven.
Voor andere jeugdbewegingen dan scout geeft https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Template:NL:How_to_map_a:J aan om club=youth te gebruiken in combinatie met bijvoorbeeld operator=Chiro.
Er zijn er ook een paar gemapped als club=youth_movement (wellicht fout omdat deze term politieke connotaties zou hebben).
Voor terreinen met meerdere clubs is amenity=community_centre (en eventueel community_centre=club_home en +community_centre:for=juvenile) handig. Je kan dan de individuele clubs die er gebruik van maken aanduiden met een punt en de club=youth tag. Deze logica past perfect voor sportclubs op sporttereinen, maar is misschien niet echt van toepassing voor jeugdbewegingen?
Er zijn blijkbaar mensen die vinden dat club=youth niet kan, omdat dat niet specifiek genoeg zou zijn. Misschien is dat zo, maar community_centre “are public locations where members of a community[…]”. Een jeugdbeweging is geen plaats en het is voor leden van de club, niet voor een vagere community.

Met andere woorden: eigenlijk is de tagging nog niet helemaal op punt. Als je er zelf energie in zou willen steken, discussieer met nog wat meer mensen, en als je aanpassingen zou gaan doen in België, schrijf dan ook eens uit volgens welke logica.

Om de data wat te verkennen heb ik dit kaartje gemaakt: https://overpass-turbo.eu/s/BNy
Daarmee kan je alvast de diversiteit in mappen zien, en heel wat fouten