Changeset #27541866

Zou iemand Changeset #27541866 kunnen terugdraaien?

Een nieuwe account heeft hier onterecht wat zaken weggehaald.

done, mail jij de veroorzaker wat hij fout heeft gedaan?

Thx. Ja, ga ik doen.

… en wat doe je met mappers die doorlopend allemaal zaken fout doen “je gebied” en niet reageren op emailtjes??
Nu weer een niet bestaande brug over het Wantij getekend. Heb 'm net maar weer weggehaald.
Ja ooit zal die er wel komen. http://www.dearchitect.nl/nieuws/2014/12/05/open-oproep-prins-clausbrug-dordrecht.html
Havens worden afgesloten dmv de tag river en zo van een naam voorzien. Gepruts aan de mulipolygonen. Ik kan de fouten hier bijna niet bijhouden. de Noord heb ik nu al 2x moeten repareren omdat die droog stond.
https://www.openstreetmap.org/#map=18/51.81844/4.67711&layers=N

en
http://www.openstreetmap.org/way/242193781#map=16/51.8171/4.6620&layers=N

Een lastig punt en uit mijn eigen begintijd weet ik nog dat je soms geen idee hebt van wat je allemaal verkeerd doet (of kan doen). Met name die multipolygonen zijn dan een lastig probleem.
Ik heb al in eerdere berichten gepleit voor een systeem waarbij je een aantal lagen uitschakelt voor de “beginnende” mapper waardoor je vooral met wegen en gebouwen kunt oefenen en je vertrouwd kunt raken met editor, kaart en database.

(En zelfs voor de gevorderde mapper zie ik niet het nut in van het feit dat je bv. de landsgrenzen kunt asfalteren en dat ik de gemeentegrens van Vught van verlichting kan voorzien en die alleen toegankelijk kan maken voor fietsers :laughing: )

Maar wie bepaalt uiteindelijk of (en dat) er zo’n systeem van gebuikers-lagen moet komen? Lastig…

Dordt is natuurlijk niet van mij… nou ja een beetje… , maar als er zulke dingen gebeuren baal ik wel een beetje.
http://www.openstreetmap.org/changeset/27550398 Een brug die er echt niet gaat komen, want niemand wil 'm. Alleen de wethouder.
'k Heb “Pptje” op het forum gewezen… dat hij daar zeer welkom is met vragen.

In de Hoekse Waard is ook een beginnende mapper bezig Sven Witte , maar die reageert gelukkig wel op mijn opmerkingen en doet er wat mee. Met een beetje feedback van ervaren mapper kun je toch meer met je hobby doen.

In het geval van aanhoudend vandalisme is het geloof ik mogelijk een OSM-account te laten blokkeren. Maar wie dat doet, en wat daarvoor de procedure is weet ik niet.

Het is geen opzet hier om de boel te vernielen… al krijgt de kaart wel schade. Ik heb één keer iemand laten blokkeren. Dat ging toen via Henk Hof en Frederik Ramm. Ook Johan heeft toen het e.e.a. er aan gedaan. Eerst krijgt iemand een officiële waarschuwing. Met de mededeling dat voor datavernieling een boete van 15.000 euro boven je hoofd hangt. Daarna ga je voor een dag of twee in de wacht. Daarna volt definitief een blokkade. Zoek maar eens op Ouwenpoepen of vernieling Zwijndrecht. Denk nog op het Duitse forum.
Dat waren geen leuke acties toen. Het bleek toen een 9 jarig jongetje te zijn samen met een vriendinnetje.
In de Duitse wiki wordt Zwijndrecht asl voorbeeld getoond als het om vernieling gaat. zal het zo nog eens opzoeken. kijk en huiver! :rage:

edit 1 http://osmbonnblog.blogspot.de/2009/10/meteoriteneinschlag-in-bonn-poppelsdorf.html De meteorietinslag in Bonn (foutje in Josm)

edit 2 http://osmac.bplaced.net/zwijndrecht-vandalism.png hatsjoe was steeds het commentaar. (opzettelijke vernieling)

edit 3: http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=12517 Voor wie nog geïnteresseerd is in “Alte Kühe aus den Graben holen” . Wat in het Duits trouwens “Alte Kohl aufwärmen” is.