Busruter som relasjoner - Hva brukes de til?

Ser at vi lokalt her i Drammen har noen relasjoner på noen bussruter i området vårt. Brukes disse til noe eller av noen?

De vises på Transport Map på hovedsiden av OSM:
https://www.openstreetmap.org/#map=17/59.74702/10.23960&layers=T
…men som man kan se er det noen litt merkelige ruter som er definert, f.eks.:
https://www.openstreetmap.org/relation/1589665/history

Står heller ikke klart definert her:
https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Norway/Public_transport

ikke av oss i hvert fall

I Bergen er det masse utdaterte bussruter etter Skyss’ ruteomlegging i fjor. Når man ikke engang klarer å holde rutene skikkelig oppdatert synes jeg det er misvisende å beholde dem i OSM.

Problemet med import av rutedata (og annen data som oppdateres like hyppig) er at man i beste fall klarer å tangere kvaliteten på de offisielle dataene. Om man mot formodning klarer dette, er det likevel masse, etter min mening, bortkastet arbeid. Andelen folk som bruker en OSM-basert kart-app som OsmAnd er bitteliten, og andelen av dem igjen som bruker den til ruteoversikt må være lik null i Norge. Dette er kanskje nyttig i U-land som ikke har særlig god offentlig infrastruktur på plass, men i et land som Norge, hvor vi har Entur som leverer utmerkede data og tekniske løsninger, ser jeg virkelig ikke poenget med å legge inn bussruter i OSM. I tillegg er det til ulempe for folk som skal gjøre endringer på veinettet og da må passe på at de tar vare på relasjonene.

Vemund

Jeg føler at en eventuel beslutning om å fjerne alle bussrute-relasjoner i Norge behøver en grundigee debatt og bør kjøres gjennom en mer formell kanal på Wiki-en. Argumentene voiden anfører er gode og jeg har p.t ikke særlig vektige motargumenter. Bortsett fra at OpenstreetMap er bedre om det er mest mulig uniformt gjort over hele verden og spesielt i regioner som Norden eller Europa.

Jeg synes også OSM er dårlig egnet til å lagre bussruter, og den dårlige kvaliteten og forfatningen til disse rutene taler vel for seg selv. OSM er bra for relativt statisk informasjon, og så kan det heller kombineres i webløsninger eller apper med mer dynamisk informasjon fra andre eksterne kilder, dvs. for data som endres ofte og som har mange unntak (slik som bussruter). Det er vel i grunnen dette Entur og andre gjør i dag.

Jeg tror ikke vi har noen bedre kanaler enn dette forumet til å ta slike diskusjoner. Jeg synes det ville være en fordel om bussrelasjoner som ikke blir vedlikeholdt og som nå er helt feil blir slettet, men det er vel akseptabelt at bussrelasjoner som blir jevnlig vedlikeholdt slik som i Oslo kan få være. Togrelasjoner behøver vi vel ikke i OSM, håper jeg.

Takk for svar her. I Drammen er i alle fall nesten alle bussruter utdatert i flere år pga bygging av ny bru midt i sentrum. Og, regner med at noen av endringene blir beholdt. Jeg ser hva jeg får tid til her, men etter diskusjonen over faller jeg nok ned på å slette alt gammelt og utdatert. Hvis jeg får tid.

Trond

Einaste ruter som faktisk kan vere råd å halde er ekspressbussane som går over lengre distansar. Desse endrar seg svært lite.

Rutebuss i byane vil jo vere ein jobb for ein person per by åleine, som må sjekke kvar veke omtrent.

<-fjernet duplikat post->

@FennecusZerda Det er ganske lett å fjerne dem. Bare å søke opp hele relasjonene og slette dem - trenger ikke være inne på hver member-segment. https://overpass-turbo.eu/s/1jNf

@Morten Lange: Ja, men her snakker vi om å fjerne utdaterte data uten å legge inn oppdaterte data. Å rått fjerne alt av bussrelasjoner er en annen sak :slight_smile:

Som det også er sagt så er det mer relevant å ha langrutene, sammen med tog, trikk og båtruter.

Faktum er at båtrutene TRENGS av flere kollektivoperatører idag siden de bruke OSM for å generere visningen av rutene (altså til forskjell fra luftlinje).