Buslijnen zichtbaar maken

Op de Lambertuskaart worden bushaltes duidelijk weergegeven; met de Mapnik TYP file zie je ze als blauwe icoontjes, zonder de TYP file met een korte beschrijving. Is het mogelijk om óók de busroute zichtbaar te maken door aanpssing van de TYP file? En als dat kan, welke veranderingen of toevoegingen zijn dan nodig? Kan iemand dat (in eenvoudige woorden) duidelijk maken?

Dat is helaas niet mogelijk door alleen de TYP file aan te passen omdat die routes niet “meegebakken” zijn in de img bestanden.
Thorsten Kukuk heeft echter een aparte OV layer (ÖPNV-Layer) beschikbaar voor de Garmin: http://osm.thkukuk.de/

Deze zul je vast weleens gezien hebben.
http://www.openstreetmap.org/#map=12/52.1402/6.2341&layers=TN

Weet iemand of er een versie is voor Basecamp en Garmin toestellen?

Ja, zie boven

Sorry, niet goed gelezen.

Voor de Android gebruikers zou Osmand een optie zijn. De laatste nightly builds maken het mogelijk een OV laag aan te zetten (net als wandel- en fietsroutes). Dan ziet je de buslijnen met nummers erin. Ik hoop en vermoed dat de volgende officiële release deze features ook zullen hebben

@ Commodoortje, Ligfietser en PeeWee32,
Dank voor jullie snelle en heldere antwoord. De layer van Thorsten Kukuk heb ik gedownload en gekopieerd naar mijn GPS. Dat geeft een goed resultaat, al wijkt de lijnkleur die de busroute aangeeft soms niet veel af van andere wegen.
Ook heb ik nog geprobeerd de layer in Mapsource te combineren met een Lambertuskaart of met een OpenFietsMap met behulp van de Combiner van JaVaWa. Dat is me helaas niet gelukt. Toen de Hikinglayer van Ligfietser pas gepresenteerd was, bestond die mogelijkheid ook nog niet.
Met jullie tips ben ik blij.
Jan