Bron toegestaan voor locaties brievenbussen in Barendrecht?

Op mijn vraag aan Anoniem kreeg ik dit antwoord: http://www.openstreetmap.org/note/867410#map=13/51.8514/4.5454&layers=N
Reactie van eggie ongeveer 4 uur geleden
Wat is de bron waar deze brievenbussen vandaan komen?

Reactie van anoniem ongeveer 3 uur geleden.
Post NL locatiewijzer. Zo actueel als vandaag.

Hoe gaan we hier mee om?

Volgens mij heeft ‘anoniem’ op meer plekken zo’n prikker geplaatst. Ik denk dat hij de brievenbussen op de kaart wil hebben :D.
http://www.openstreetmap.org/note/858406
http://www.openstreetmap.org/note/858405
http://www.openstreetmap.org/note/858404

Je mag toch hopen dat de PostNL locatiewijzer klopt, maar of we die mogen gebruiken weet ik niet…

Dat is nu één van de dingen, die ik tegen die anonieme notes heb. Mevrouw/Mijnheer Anoniem kan van alles gebruiken als bron, maar als wij die notes willen oplossen, zullen we wel ter plekke moeten gaan kijken. Grrrr
En vervolgens zijn er ook mappers, die vinden dat anoniem zeer nuttig is en over de bol moet worden geaaid en je mag absoluut niet lelijk doen tegen anoniem. Dat is heel erg stout en als je dat wel doet, krijg je een ellenlang topic aan je broek.

Ik ben heel pragmatisch daarin: De bron is en blijft de anonieme melder, maar ik verifieer dat altijd met een van onze andere hulpmiddelen zoals Mapillary of SV.
Als we overal zelf langs moeten fietsen komt er nooit wat op de kaart te staan.

Ik word ook gek van al die anonieme verzoeken, en ik ga ze zeker niet allemaal bekijken, maar als het in mijn ogen klopt dan doe ik er meestal wel wat mee.

Wie van jullie gelooft wat hier staat? En op grond waarvan? In dat hele land is werkelijk niets verifieerbaar, maar toch staat het op OSM.

Lijkt me wel leuk om daar eens te gaan mappen :sunglasses:
Anonymus heeft het ook soms mis, zie http://www.openstreetmap.org/note/852758, en http://www.openstreetmap.org/note/833671 , op mijn vraag waarom die geen account aanmaakt wordt niet gereageerd.

De bedoeling zal ongetwijfeld goed zijn. Met die speeltuinverzoeken denk je dan weer aan pokemon. Wanneer ik vanuit de lucht de oranje box zie staan teken ik 'm in. Cyclomedia is helaas wat minder geschikt als Bing. Voor een regenachtige dag… ?

Een anonieme melder heeft talloze notes met UPS pickup points gemeld:
http://www.openstreetmap.org/note/835305#map=15/52.1927/5.4110&layers=N
Wat doen we hiermee? Welke tags?

Dan hebben we het over dezelfde anoniem…

Ja nu zie ik het ook. Beseft die niet dat die de hele notes kaart vervuild door de hele database van post.nl en ups op de osm kaart te storten?
Als je dit leest, anoniem, je kan beter hier een verzoek te doen voor een mechanical edit dan al die notes te plaatsen.

Nog een note waar anoniem het ook niet goed wist. http://www.openstreetmap.org/note/851487

Laten we wel wat zuiniger zijn op onze “anoniems”… De vraag lijkt redelijk en anonieme notes zijn mogelijk, maar als we de bron niet mogen gebruiken houdt het op.
https://www.postnl.nl/locatiewijzer/#/?centerLat=52.304862&centerLng=4.945830999999998&zoom=8
De Bron gebruikt google als kaartachtergrond en die is in OSM niet toegestaan. Dat daar nog al eens creatief mee wordt omgegaan is wat anders.
Over een mechanical edit hebben we het ook al gehad in “Wassenaar”. Daar was de consensus dat we dat beter niet konden doen omdat veel brievenbussen zouden zijn weggehaald. Hier ging het om omtaggen naar operator Post NL.

Nu is wel het “probleem” dat Anoniem niet 'anoniem" kan reageren. Maar hij kan ook moeilijk verwachten dat vrijwilligers van OSM direct op de fiets springen om die Pakketdiensten en boxen er tout suit op te zetten. In Alblasserdam waar ik vaak fiets heb ik ze er opgezet omdat het aannemelijk is dat ze er zijn. Er was daar van oorsprong geen enkele brievenbus gemapt.
Ik zet voor de duidelijkheid dit schrijven op de laatste “discussie-note” , al is een anonieme note daar ook niet voor bedoeld. :slight_smile:

Als hij/zij het zo belangrijk vindt en er zoveel moeite voor doet om de database van post.nl en UPS als notes over het hele land te gaan uitzetten, lijkt het mij een kleine moeite om hier op het forum te reageren. Dit gedrag getuigt van weinig respect naar de mappers en beschouw ik als spam.

Ik heb bij een stuk of vijf van z’n prikkers in de buurt van Ter Apel dit eronder gezet:

Zal ik nog op een paar reageren? Als ik het er maar vaak genoeg onder zet reageert ‘anoniem’ hopelijk wel.

Het nadeel van zoveel notes is inderdaad dat ik door de bomen (brievenbussen) het bos niet meer kan zien. Het is dan heel moeilijk om te kijken of er nieuwe relevante notes zijn bij gekomen. :frowning:
Graag een opening van Anoniems kant.

http://wiki.openstreetmap.org/wiki/NL:Notes

Wat mij betreft mag de functionaliteit van anonieme notes uit OSM verwijderd worden want, de lust om over OSM te hooveren en eens naar een note te kijken en in 90% van de gevallen te zien dat die anoniem is en vaak (dus?) weinig waarde toevoegt ("bijv. “loopt hier een pad?”) is me volledig vergaan.

Wat mij betreft worden anonieme notes waarop binnen een maand geen antwoord op gegeven wordt automatisch resolved c.q. verwijderd worden.

Niet omdat de database de gigabytes niet aankan, maar wegens het niet meer zien van de bomen door het bos.

Martin

Eens met het stoppen van anonieme notes. De vraag “loopt hier een pad?” is vaak van Math1985 die dat bewust doet in de hoop lokale mappers te pushen maar dat is m.i. vragen naar de bekende weg, er ontbreekt nog zoveel wb voetpaden, bospaden en steegjes dat je aan de gang kan blijven met al die notes.

Anonieme notes zijn juist helemaal niet zo gek. De drempel om een account te nemen is misschien een beetje te hoog als het maar om één opmerking gaat. (Hier is een rotonde nu) Een niet-anonieme “noteerder” zal immers zelf de rotonde erop zetten.
Wel zouden de notes na een maand mogen verdwijnen.
… of een filter zoals bij keepright…

Een maand lijkt me nogal kort. Half jaar tot een jaar zou beter zijn. Een persoonlijk filter die ongewenste notes kan uitfilteren lijkt me wel handig.

Ik maak ook wel eens anonieme notes. Ga echt niet aanloggen op de telefoon (complex ww in password manager) als ik iets zie.
Meestal los ik ze ook zelf weer op. Heb ik vanuit JOSM bewerkingen bedenkingen zullen de notes doorgaans niet anoniem zijn, al wil de browser soms wel eens m’n aangelogde sessie vergeten zijn, waardoor dat ook voorkomt.

Op telefoon notes inbrengen is ook wel lastig, de marker staat zelden op de juiste plaats, verplaatsen is lastig, want het toetsenbord springt er snel voor als je weer terug moet zoomen naar de werkelijke locatie… Nee, handig is anders op die manier…