Bouwwerkzaamheden A2

Hoi,

Gisteren reed ik over de A2 terug naar Zaanstad. Het gedeelte iets voorbij (ten noorden van) afslag Utrecht Ring Noord is weer eens lekker verplaatst, je rijdt momenteel op het westelijke deel van de in vernieuwing zijnde A2. Het ongeluk is, dat zo’n eenvoudige verplaatsing van het spoor van de snelweg een veelheid aan verplaatsingen van kunstwerken (knooppunten, bruggen, viaducten enzovoorts) met zich meebrengt. Sowieso lijkt er een deel van de kaart niet in orde te zijn, http://www.openstreetmap.org/browse/way/39953435 meldt een motorway_link (“Parallelbaan A2 bij Maarssen”), maar inmiddels is dit opgewaardeerd tot een heuse rijbaan.

Zie de GPS-track hier: http://www.openstreetmap.org/user/Valentijn/traces/527850

De vraag: wat te doen? Als ik de oostelijke rijbaan verplaats, ben ik verplicht om de westelijke ook te doen en wel op de gok (want die heb ik niet gereden). Bovendien zijn de kunstwerken door mij niet gedocumenteerd. Wat is wijsheid? De hele handel op de gok verplaatsen en de verbetering aan de rest van de wereld overlaten? Niets doen en wachten tot iemand een en ander netjes in kaart brengt? Roept u maar.

Ik heb die ook opgemerkt een tijd geleden toen ik er langs reed en zat toen ook in dubio (heb de track niet bij de hand maar nog wel ergens in het archief). Ik denk dat het handigst is als een OSMer die in Utrecht woont (of er vaak langs rijd) dit op zich neemt, Zomaar op de gok verplaatsen lijkt mij sowieso niet de oplossing.

Nouja… het is niet zomaar, het is geïnterpoleerd. En een oplossing voor alle wereldproblemen is het inderdaad niet, maar m.i. kan het de zaak daar in de buurt wel wat verbeteren. (Het voorkomt o.a. dat me, zoals gisteren, door mijn Garmin met OSM-kaart verteld wordt dat ik op de parallelbaan rijd :frowning: