Bos verdwenen op Lambertus' kaart?

Zowel op de versie van 14 janauri als van 20 januari is op het scherm van Garmin de landuse ‘bos’ weggevallen. Na terugplaatsen van de versie van 6 januari is de oude situatie weer te zien.
Moet ik dit bij mezelf zoeken of is er iets veranderd aan de kaart?
20 januari: http://dl.dropbox.com/u/3371652/osm/308.jpg
6 januari: http://dl.dropbox.com/u/3371652/osm/173.jpg

Nee, dat ligt niet aan jou :wink: dat zit 'm in de veranderde styles van mkgmap, die zijn zodanig uitgekleed dat bijna al de landuse is verwijderd.
Zie ook http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=215709#p215709

Ik vind de kaart nu wel veel rustiger ogen in Mapsource, want al die landuses werden zonder typ file gearceerd weergegeven en dat kwam het beeld niet ten goede.
Gebouwen zitten er nog wel in maar die zijn vrijwel onzichtbaar. Ook zijn de gsm masten, hoogspanningsleidingen en adminstratieve grenzen weer terug van weggeweest.
Dus er mag wel het eea veranderd worden aan die styles.

Ja, ik mag wel zeggen: sorry. I doe er veel te weinig aan en val telkens terug op de standaard stylesheets zodra de aangepaste stylesheets niet meer werken met de laatste Mkgmap versie. Waarmee alle aanpassingen uit het verleden weer ongedaan gemaakt zijn.

Ik zal de low-level administratieve grenzen en gsm masten weer uitzetten voor de volgende update.

Mmm, waar en waneer kan ik me opgeven voor de beginnerscursus Typ-file editen en gebruiken? :slight_smile:

Ik denk niet dat je met een typ file veel kan bereiken, iets wat niet in de kaart zit (=bos) kan een typ file er ook niet uit toveren :wink:
Wat een typ file wel kan doen is zaken onzichtbaar maken of anders renderen.

[serieus] Met zijn allen mappen we nooit voor de renderer. Toch zijn het de kaarten van Lambertus die mij in contact brachten met OSM. Om die reden vind ik het ook heel erg jammer dat er in deze kaarten - uitleg gelezen - een ‘versimpeling’ in het kaartbeeld is opgetreden, zonder de meeste landuses.
Wanneer wie dan ook er voor kan zorgen bossen weer zichtbaar zijn, dan is me dat veel waard. Helpt mij in het komend seizoen niet fout te rijden vooraan een groep ongeduldige racefietsers: ik orienteer me niet alleen op de zijwegen, maar ook aan het patroon van het landschap.
Tot de tijd dat ik mijn eigen kaarten kan maken met mkgmap, ben ik afhankelijk van het werk van mensen als Lambertus en Ligfietser. Hiervoor veel dank.

Die bossen en andere landuses komen wel weer terug hoor:
http://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?pid=219338#p219338