Зміщення на знімках Bing

У Києві, у районі зупинок метро Харківська, Позняки, Вирлиця - зміщення близько 10 метрів на північний захід у знімках Bing відносно даних OSM. З Yahoo дані OSM співпадають.
Це може бути зумисно, я таке припускаю. Прошу інших учасників перевірити у інших районах і у разі підтвердження повідомити про це розробників редакторів і повернути Yahoo за замовчуванням (чи мені лише здалось, що Yahoo були зміщені?).

Так, зміщення є, в різних місцях різне. Але повертати Yahoo в Потлачі за замовчуванням – не вихід. Краще вже тоді взагалі прибрати Потлач як давно пропонують деякі люди.

Перевірив у Потлатч2 - Бінг дуже добре лягає на треки GPS, будинки є зміщеними, мабуть тому, що малювались по Яху. Знімки від Яху відрізняються від знімків Бінг кутом нахилу супутника до земної поверхні. Тож щоб в майбутньому щоб не виникало таких проблем завжди треба обкреслювати будинки по фундаменту (або ж обкресливши дах треба зсувати контур будівлі так, щоб він співпадав з фундаментом).

Крім іншого, це гарний привід покращити існуючи дані, виправивши положення, а іноді, і форму будинків по Бінг. (Деякі будинки потребують орторектифікації - не всі вони мають прямі кути та паралельні стіни там де треба)

Бінг має кращу деталізацію поверхні та свіжіші знімки, тож на мою думку, його використання є пріоритетним за Яху.

Про прохання повернуту в якості типового фону Яху - ви можете обирати серед фонів у Потлатчі2 (список фонів - Background) той який вам до вподоби.

UPD. Спробуйте один з офф-лайнових редакторів JOSM чи Merkaartor

Спробував зсунути знімки Bing під вже намальовані об’єкти, а саме: вул. Правди та Чубаря у Запоріжжі в районі бульв. Шевченка (це тут). При цьому вул. Патріотична, бульв. Шевченка та більшість будинків (і «мої», і «чужі») сповзають. Вирівнюю по вул. Патріотичній - вул. Правди теперь проходить майже по будинках. Таке враження, що якась з вулиць (і, відповідно, будівлі) намальована неправильно. Дивився треки (їх там практично не має) але з’ясувати що до чого так і не зміг. Записав також декілька коротеньких треків та завантажив.
То ж звертаюся до більш досвідчених за допомогою. Працюю с JOSM, якщо це має значення

подивіться на вікі - http://wiki.openstreetmap.org/wiki/RU:%D0%98%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D1%8C%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%B0%D1%8D%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BC%D0%BA%D0%BE%D0%B2 або тут англійська версія - http://wiki.openstreetmap.org/wiki/Using_Imagery

якщо ще будуть питання, звертайтесь

Якщо рельєф не дуже хвилястий в цій місцевості — можна вирівняти по прилеглих перехрестях (там де є треки). Все що не співпадатиме треба буде перемістити під вірне положення (дороги та будинки). Може бути так що одні об’єкти були нанесені без врахування зміщення знімків, а інші із зсувом, тож все треба переробляти :confused:

Тут виникла думка… от всі кажуть що краще мапити по gps трекам, мовляв от є база треків і до неї треба прив’язуватись. АЄОА - ці треки корисні тільки для автора, іншим то буде навіть не допомога - то навіть нашкодить. Поясню чому. Якщо трек йде грунтовкою, або стежою - тут питаннь немає, корисний для всіх, бо ширина грунтовки максимум = ширині колії тобто ті +/-1,5 метри то не страшно. З стежками ще простіше - пройти можливо тільки по центру і це буде true трек. А от з дорогами - все набагато заплутаніше, і чим більше смуг тим гірше. Звідки не автор треку знає з якої сторони був прикріплений навігатор до авто? (+/-2метри різниці), в якій смузі він їхав (для прикладу Московський пр-т, 4смуги) це ще +/- 15м. А з якого боку це ще 15м. Тобто відхилення може складати +/- 32м і це по gps треку! Тому якщо ти не автор треку і не знаєш з якого боку дороги, в якій смузі і де закріплений gps приймач - то краще мапити по космознімкам - там відхилення ну максимум 10метрів, це в найгірших випадках.

Наштовхнуло на таке вчорашні незначні правки в районі вул. Вишгородської в Києві, дорога там точно не по центру промаплена, в результаті чого з одного боку тротуар майже при дорозі, з іншого даааалеко від неї.

С дорогами, особенно многополосными, дело обстоит так: действительно, одного трека недостаточно для привязки спутниковых снимков. Для таких дорог нужно много треков. Причём, обязательно в обе стороны. Тогда в редакторе эта куча треков сливается в одну сплошную линию, и по ней уже можно привязать спутниковый снимок.

И ещё, немного оффтоп: мне кажется, что даже автор трека не запоминает, по какой полосе он ехал на том или ином участке пути.

@KKS
Спробуйте ввімкнути зафарбовування треків за напрямками і ви побачите цікаву річ

вісь вул. Вишгородської лежить як раз там де треба

https://www.openstreetmap.org/#map=18/50.516389/30.450081

Але ж при відображенні треку можна включити напрямок. Це звичайно не дуже сильно допоможе, але все ж хоча б якась підказка.

Я про це і кажу, корисна штука.

Спробував, але здається стало ще гірше. Ось скрін того ж місця типу… нічього не зрозуміло, хто куди й навіщо

А ось скрін місця де власне й виникло питання: (біля кіно.Кадр)

Або я щось не так налаштував(але шо ж там не так як там всьог пару параметрів), або шось не те. І як видно по скрінам лінії напрямків є кругом. І ліві справа, і праві зліва

ну впринципі так, але якщо автор трека - велосепедист, то 4та смуга то unreal. Або якщо авто зазвичай їздить в крайній лівій (хороше авто)

Так, трохи не те - у вас увімкнене розфарбовування за швидкістю. Та навіть так можна також побачите корисне

(ваш знімок з моїми підказками)

у мене ось так
українською

англійською

PS а ще, на панелі шарів можна змінювати прозорість кожного шару; якщо вам заважають треки - зробіть цей шар напівпрозорим

На всякий случай добавлю, что эти пункты появляются, если включён Экспертный режим.

И ещё, небольшая хитрость: я, когда выравниваю снимок по трекам, отключаю все остальные слои (данные, заметки и т. д.), чтобы они не путались между треками и не мешали. А когда настроил смещение, выключаю слой треков и включаю всё остальное.

Хм можливо, я так клацав все підряд вчора. В JOSM на роботі наче все встало нормально.
Показувати лінії між точками GPS - checked
Показувати стрілки напрямку - checked
Згладжування - checked
Забарвлення: - Напрямок

Ще може мене збило з толку те що я дивився треки саме біля кінотеатру: http://www.openstreetmap.org/#map=19/50.49762/30.45515 і там з лініями напрямків не все так однозначно, як буквально 200м вище: http://www.openstreetmap.org/#map=19/50.50023/30.45251

Ну впринципі переконали, для купи треків можна визначити істинний центр, але для одного/двох треків всерівно вважаю що ні :wink:

Сподіваюсь, що в найближчому майбутньому можна буде за треками визначати навіть кількість і напрямок руху по рядах. Але для цього потрбна дуже велика кількисть треків.

і точність <1.0m

І видалення старих треків

Навіть за наявних технологій вже можливо виокремлювати смуги руху, сподіваюсь згодом ви все дізнаєтесь.

Якщо дивитися по Strava, то в мене там виходить приблизно -3.38; 3.52

Недешево вийде така точність :frowning:
GPS-приймачі та антени від Trimble, Leica Geosystems або Spectra Precision, які мають таку точність, коштують як непоганий новий авто.