Bing maps

Gaat Microsoft samenwerken met osm? Lijkt me goed nieuws, de luchtfoto’s van Bing zijn heel wat beter dan die van yahoo.
http://blog.stevecoast.com/im-working-at-microsoft-and-were-donating-ima
http://lists.openstreetmap.org/pipermail/talk-nl/2010-November/011969.html

Ja, geweldig. Ik heb gisteren zitten kwijlen boven m’n toetsenbord bij het aanzicht van de satelietbeelden op Bing Maps. :wink:
Ik begreep dat alleen Bing TileServer ingebra cht moet gaan worden in de SlippyMap snapiin van JOSM.
Heeft iemand een idee wie dat zou kunne doen en op welke termijn dat beschikbaar kan zijn?

Robert

Ze wachten nog op de legale details van Bing vooraleer het tracen kan beginnen. Vandaag is dacht ik ook Thanksgiving in de VS, dus ik betwijfel of er vandaag meer nieuws komt.

Nou, in ieder geval dan een uitstekend moment om Bill “a thanks for the giving” te sturen.
Heeft iemand zijn email?

ZMWandelaar

bill.gates@microsoft.com?

Gisteren mailtje verstuurd, vanmorgen al antwoord.

Hij wenst ons allemaal veel succes met de images en hoop op een goede verregaande samenwerking.
en eindigt met:
… and a happy thanksgiving …
B. Gates.

Nou, hadden jullie dat verwacht? …

ZMWandelaar

Een open-source project dat gaat samenwerken met de meest gesloten drm-huggende club ter wereld? Ik heb mijn twijfels.
Binnenkort de melding: ‘we’re sorry, but OSM requires IE9 or higher to display correctly’ ?

  1. Nu zijn er pagina’s met kaarten die juist IE niet ondersteunen en waar staat: “Met Internet Explorer werkt het waarschijnlijk niet.”. Pot verwijt de ketel? :wink:
  2. OSM heeft niets met applicaties te maken. OSM gaat om data en Billy werkt graag mee met enthousiastelingen die geniale Kaart Data hebben en willen leveren. En daar willen ze graag grof geld (uhhhh) veel voor sponsoren. :wink:

ZMWandelaar

Voor zover ik het heb gelezen doneerd(?) MS/Bing luchtfoto’s aan OSM, net zoals AND heeft gedaan met kaartmateriaal voor Nederland.
Ik lees niks over een samenwerking.
Steve Coast is een van de oprichters van OSM begrijp ik, maar hij is niet de eigenaar, dat zijn wij + nog 300.000 anderen.
Of is het 6.ooo.ooo.ooo?
Mocht er toch een verborgen agenda zijn…
Ik denk niet dat een bedrijf nog een lang leven heeft als 66% van het personeel, van de ene op de andere dag niet meer komt opdagen.

Maar een gezonde achterdocht is misschien zo gek nog niet.

Je kunt het geen donatie noemen, maar vooral het expliciet toestaan van het gebruik van de luchtfoto’s binnen OSM.

Ik ben al een tijd van mening dat dit binnen de diverse aan elkaar gerelateerde voorwaarden van Bing en Microsoft niet expliciet verboden was, zoals bij Google, en dus toegestaan. Nu komt er een expliciete toestemming, en dat is nog beter.

PS: Zover ik heb begrepen, heeft ook Yahoo nooit echt toestemming gegeven, maar slechts aangegeven dat het niet is verboden in hun voorwaarden.

Niet helemaal. IE staat bekend om het nog al slecht conformeren aan open standaarden. Gooi zo’n site maar eens door de w3 check.

Zo moet je mijn opmerking ook zien. MS heeft een geweldige trackrecord voor het adapteren en vervolgens modificeren van open standaarden. Dus een beetje de vinger aan de pols houden lijkt mij op zijn plaats.

Reden: Microsoft heeft niks te verliezen, maar heeft er alleen baat bij. Dit in het kader “an enemy of my enemy is my friend”. Microsoft is concurrent van Google, OSM ook (van Google Maps), dus…

http://www.spatiallyadjusted.com/2010/11/23/what-steve-coasts-move-to-bing-really-means/

Hahaha, nu weet ik de bron van jouw username: lekker “Zwetsen Met ZMWandelaar” :stuck_out_tongue:

Betekenis is ZondagMiddagWandelaar :stuck_out_tongue:

Volgens mij heeft Bill Gates een huidprobleem.

http://www.spatiallyadjusted.com/2010/1 … lly-means/

Volgens mij heeft Bill Gates hoe dan ook toch niet bijster veel meer te zeggen in MS. Ik denk dat je je mails aan Steve Ballmer moet richten.

Zat eens even die geroemde Bing plaatjes te bekijken … maarreeuh, die zijn 4+ jaar oud!
Zie http://www.bing.com/maps/?v=2&cp=sw0w4whjk6xx&lvl=17&dir=0&sty=b&where1=Groningen%2C%20Netherlands&q=groningen , nieuwe ringwegen in een weiland waar nog geen schop de grond in is gegaan.
Dat gaat niet echt opschieten bij het overtrekken, die wegen zijn al 2 jaar in gebruik namelijk!

Vergeleken met de foto’s van yahoo is dat een hele vooruitgang: http://maps.yahoo.com/#mvt=s&lat=53.21536&lon=6.607483&zoom=16

Ik kan overigens http://www.bing.com/maps/ niet eens vinden via de portal bing.com, ik denk dat ze weinig gebruikt worden. Als ik zoek op maps zie ik een link naar yahoo maps en google maps, maar niet de maps van bing, wat een prutsers zijn het :frowning:

Hetzelfde geldt voor Google Earth, die is op veel plaatsen ook al behoorlijk oud

Dit zal 2005/2006 zijn
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Waddinxveen,+Nederland&sll=37.0625,-95.677068&sspn=39.729049,92.724609&ie=UTF8&hq=&hnear=Waddinxveen,+Zuid-Holland,+Nederland&ll=52.056944,4.666293&spn=0.001887,0.005659&t=h&z=18

Dat klopt. De foto’s zijn oud. Ik vraag me af wat hun vernieuwings rate is. Ik hoop dat ze naar eens per 2,5 jaar oid heen gaan maar het ziet er nu naar uit naar 1x per 5 of 10 jaar… en dan heb je er over 2 jaar niet veel meer aan (anders dan oude dingen overtrekken.