Beograd, snimanje 360° panorama

Zdravo svima!

Nedavno sam nabavio 360° kameru i za vežbu želim da počnem da snimam street-level panorame biciklom po Beogradu i okolini.

Snimke planiram da otpremam na Mapillary/KartaView, tako da će biti dostupne svima za mapiranje.

Hteo bih da pitam zajednicu — da li postoje delovi grada koji su vam posebno interesantni ili prioritetni?

Biće mi drago da usmerim prve vožnje tamo gde je to najkorisnije za OSM.

Hvala unapred na predlozima!

2 Likes

Zdravo,
Ako ti nešto znači, ja sam pre par godina obišao biciklom sve bici staze po Beogradu i okačio na mapilary (i Adu i kej i tako to gde kola ne mogu da prođu). Ne znam da ti kažem konkretno gde da mapiraš, samo pazi kada voziš (ja sam se trudio da držim glavu pravo jer sam montirao gopro na kacigu, pa je zeznuto kada se prelazi raskrsnica, a i vrat krene da boli posle nekog vremena). Možda su najbolja mesta gde kola ne zalaze jer inače to kola mogu da pokriju - neka šetališta, šume, pešačke ulice… Ne znam šta smatraš pod “okolinom”, ali dobro bi došlo da snimimo sva tri eurovelo puta u Srbiji.

Takođe imamo i naš panoramax server (panoramax je federisana, open-source i otvorena verzija mapilarija), pa te pozivam i da okačiš stvari tamo: https://panoramax.osm-hr.org/!

Srećno mapiranje!