Bedrijven toevoegen op OSM

Recent tijdens de maandelijkse OSM NL meetings is dit ook al eens besproken. Bedrijven die hun zaak op OSM toevoegen.

Nu is hier recent ook een discussie over geweest/gaande op r/openstreetmap op Reddit (https://www.reddit.com/r/openstreetmap/comments/mpxum1/is_there_any_active_engagement_with_business/). Hier werd sowieso de link naar de volgende website gedeeld: https://osmybiz.osm.ch . Op onderstaande afbeelding zie je dat je daarmee heel gemakkelijk als bedrijfseigenaar zelf die informatie kan toevoegen en bijhouden. Je hebt alleen een account nodig maar verder weinig kennis. Die is nog makkelijker dan onosm.org omdat je hiermee zelf de informatie kan toevoegen ipv een melding achter te laten.

Maar zoals je in de Reddit post kunt lezen, dit onder de aandacht brengen bij bedrijven is nog een discussie punt. Grote hoeveelheden mails sturen is niet echt wenselijk. Misschien interessant om de Reddit post eens in de gaten te houden of hier te discussiëren bij ideëen.


Mooie applicatie! Althans, ik ga hem nog even proberen.

Ik ga hier toch alvast het youtubefilmpje met de instructies delen om het via osm.org/openstreetmap.org te doen:

Mocht je willen weten wat de stappen zijn om je bedrijf of organisatie op Openstreetmap te zetten of om informatie die er op staat te wijzigen of aan te vullen, zie dit filmpje:
https://www.youtube.com/watch?v=6edDUi1o9RA

Is dit iets wat aan te passen is om bv overnachtingsmogelijkheden langs een LAW in te (laten) voeren? (Ik ben niet te lui om het uit te zoeken, maar misschien weet iemand het gewoon!)