Mianowicie chodzi o drogę Środa Śląska - Ciechów - Cesarzowice- Piersno - Jenkowice - Zabłoto - Kostomłoty i do Węzła na A4 (Kostomłoty)
Proponuje jej zmiane kategorii z tertiary i unclassified (Unclassifed na odcinku Zabłoto-Kostomłoty to według mnie nieporozumienie) na Secondary.
Moje Argumenty:
Droga jest w o wiele lepszym stanie technicznym niż wiele dróg wojewódzkich
Łączy Środe Śląską z A4 i Sudetami
Według mnie najlepszy łącznik DK94 i A4 ze wszystkich (DW345 ma kostke brukową we wsi Chełm która jest jak w drodze lokalnej) (a DW346 ma ograniczenia tonażowe oraz jest w gorszym stanie od rzeczonej drogi którą chce awansować).
Droga się kończy na najważniejszym węźle na A4 od Wrocław Północ do Legnica Południe.
Jestem lokalnym mapperem z dolnego śląska więc wiem co mówie.
Z tego co widzę, na wjeździe na DW346 jest ograniczenie do 25 t, na DW345 nie ma żadnego, “twoja droga” ma 20 t (znak na węźle Kostomłoty i Wiejskiej w Środzie Śląskiej).“Twoja droga” też jakościowo nie jest jakaś super, przeciętniaczek taki, nie jest też częścią jakieś ważniejszej trasy (DW346 pełni pi razy drzwi tę samą funkcję, tylko lepiej). Ja bym więc podniósł odcinek Zabłoto-Kostomłoty to tertiary (o ile jest faktycznie dobrej jakości, nie znalazłem zdjęć z tego miejsca), a resztę zostawił jak jest.
Dodatkowo zauważyłem, że większość dróg w tej okolicy nie ma podstawowych tagów, takich jak maxspeed, smoothness, surface czy lanes. Tutaj masz ściągawkę co możesz dodać. Byłoby naprawdę super gdybyś te drogi “dotagował”, jeśli jesteś lokalny. To naprawdę pomaga nawigacjom lepiej niż zmiana kategorii.
Okej, zmienie odcinek Zabłoto-Kostomłoty na tertiary. A co do DW345 to ta droga to najgorsze co może spotkać kierowce tira, szczególnie we wsi Chełm gdzie drogą się jedzie jakby po jakiejś na Rynku.
Jestem przeciwny podnoszeniu tej lokalnej drogi do secondary.
Przypominam, że secondary to jedna z wyższych kategorii w OSM, w/g definicji z wiki “A highway linking large towns, which is not part of a major route, but nevertheless forming a link in the national route network.”
Z całym szacunkiem ale Środa Śl. to nie jest “large town” a Kostomłoty to nawet nie jest town tylko village…
Skoro tak dobrze jako lokals znasz tę drogę proponuję wpierw uzupełnić kompletnie brakujące obecnie tagi które opisują jej (dobry) stan techniczny, jak chociażby surface, smoothness, width:lanes, itd.
W ten sposób znacznie efektywniej “awansujesz” tę drogę niż poprzez zawyżanie jej kategorii.
To jest OK.
Z tego co widać na orto droga między rondami w Kostomłotach i Zabłotach ma wyraźnie rozdzielone pasy ruchu więc odpowiada temu co mamy ustalone co do tertiary.
Ja się podpisuje pod tym co Szydzio jako lokals napisał. Można by jeszcze poprosić Olgę o weryfikację natężenia ruchu, czy na całym odcinku jest podobna.