Arriva Openbaar vervoer Concessie Limburg

Vanaf 11 december gaat Arriva het openbaar vervoer in Limburg overnemen. Op 5 Oktober hebben ze hun, gedeeltelijk nieuwe, buslijnen gepubliceerd http://www.limburger.nl/cnt/dmf20161005_00025183/dag-van-de-waarheid-voor-limburgs-openbaar-vervoer

Dat lijkt me een goede aanleiding om een groep mappers te starten in Maastricht en omstreken.

Dus:

Buslijnen mappen
Donderdag 20 Oktober, 19:00
Caracola, Maastricht
http://www.openstreetmap.org/?mlat=50.85139&mlon=5.71144#map=19/50.85139/5.71144
Er is WiFi en drank voor eigen rekening.

Ik wil eerst even hier de animo peilen, ik maak ook een meetup.com event aan waar mensen (en hopelijk ook veel nieuwe OSMers) zich kunnen melden. FB en Maptime komt later.

Qua plan wilde ik de nieuwe en gewijzigde lijnen invoeren als planned: zodat we 11 december alleen de oude lijnen hoeven te verwijderen en bij de nieuwe alleen die planned: prefix weg hoeven te halen.

Zijn er nog handige Josm plugins die het invoeren van buslijnen makkelijker maken en andere handige tips?

Een soort LAN-party om te mappen, dus? :wink:
Hou er rekening mee dat je niet alleen de buslijnen aanpast, maar ook de oude haltes weg moet halen van lijnen die vervallen. Ik zie nogal wat haltes dubbel ingevoerd staan in deze streek: als node op de weg en ernaast.
Er verdwijnt een groot aantal haltes, sommige blijven en op andere plekken komen er nieuwe bij.

De officiële OpenStreetMap naam is een Mapping Party, https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Mapping_parties (en dit event staat inmiddels in de lijst op de Wiki Homepage: https://wiki.openstreetmap.org/))

EOSfoto, het zou geweldig zijn als je er ook bij kunt zijn. Vanuit Kerkrade rijdt er een trein direct naar Maastricht, tot 11 december, daarna zul je met Arriva moeten overstappen in Heerlen, dus grijp die kans. Caracola is maar 5 minuutjes lopen van het station.

Er wordt aan pizza gewerkt, dat is echter nog geen belofte.

Opgeven kan inmiddels op Eventbrite: https://www.eventbrite.com/e/registratie-openstreetmap-maastricht-de-nieuwe-buslijnen-28432144309

@EOSfoto: Volgens versie 2 van het public transport tagging schema, moet je zowel de bushalte als de stoppositie mappen. In JOSM worden ze allebei op dezelfde manier voorgesteld. De stoppositie is op de weg, de “halte” of platform ernaast.
Meer info op https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Proposed_features/Public_Transport

Er rijdt iedere dag een auto vanaf mijn woonadres naar mijn werkadres op de Prins Bischopsingel :wink:
Die dag moet ik ook werken, dus ik zal eens even kijken hoe dat in mijn werkschema gaat passen, eerlijk gezegd ben ik iedere dag ook weer blij als ik na mijn werk terug mag naar het beloofde land… :wink: :stuck_out_tongue:

Eigenlijk vraag ik mij af of je er niet te vroeg mee bent. Lees hier net in een lokaal blad de de gemeente in onderhandeling is geweest met Arriva. Er worden nog lijnen aangepast en haltes toegevoegd voor december.
Helaas kan ik er niet bij zijn ivm verplichtingen van mijn werk (buiten M’tricht) dus voor mij hoef je geen pizza te bestellen. :slight_smile:

laatste update voor morgen: er staat een pizza houtoven voor de deur die om 19:00 sharp pizza’s voor ons bakt. 8 euro per pizza is het beste wat ik uit de onderhandelingen heb kunnen slepen. Kom niet te laat, want de oven blijft niet te lang aan.

Er komen een paar goeie mappers, oa. Polyglot/Jo heeft toegezegd uit Vlaanderen af te reizen naar het zuiden van ons land. Dus als je iets wilt leren over Openbaar Vervoer mappen, Wikidata integratie of de vele andere projecten waar hij bij betrokken is, dan is dit een uitgelezen kans.

Arriva komt niet zelf, maar wel een buschauffeur die per 11 december de nieuwe routes gaat rijden.

Tot morgen!
inschrijven nog steeds op:
https://www.eventbrite.com/e/registratie-openstreetmap-maastricht-de-nieuwe-buslijnen-28432144309

Hoe is het gegaan? Wat leuks kunnen doen?

Heb een klein verslagje geschreven, met name voor niet OSM-ers op de wiki: https://wiki.openstreetmap.org/wiki/Maastricht/Meetings/20_Oktober_2016

De pagina waarvandaan het werk gecoördineerd gaat worden is https://wiki.openstreetmap.org/wiki/WikiProject_Buslijnen_Arriva_Limburg