Aparte amenity voor restaurant maken of (BAG) address hergebruiken

Als ik een restaurant (of een andere amenity) wil toevoegen. Wat is dan de beste benadering: Een bestaand (BAG) address ‘upgraden’ naar de amenity, of een nieuwe node voor de amenity aanmaken (waarvoor ik dan alle adresgegevens moet kopiëren?

Als het 1 amenity betreft, dan bijtaggen op de BAG addressnode.
Als het er meer zijn, bijv. hotel en restaurant, dan 1 op de addressnode en de andere als losse node zonder adres.

Eens

Maar dan heeft het restaurant geen adres. Dat lijkt me niet wenselijk. Adres op beide is ook niet wenselijk (one feature, one element). Mijn voorkeur zou dan uitgaan naar het verplaatsen van de adres tags naar de gebouw contour met daarin 2 losse nodes (hotel, restaurant) zonder adres.

Krijg je dan nog wel het adres van de POI? Als je zoekt op hotels, krijg je dan alleen te zien “Hotel zonder adres” of krijg je het adres van het gebouw eromheen te zien?

Ik zie het probleem niet als zowel het restaurant als hotel de adres tags krijgen.
Voor het onderhoud is het niet echt een probleem. De naam kan veranderen, het adres bijna nooit.

One feature, one element geldt als jet hetzelfde element 2x ingevoerd. Het adres is m.i. een eigenschap van het hotel en restaurant.

Het lijkt mij veel gevraagd aan applicatie ontwikkelaars om bij een restaurant/hotel te gaan zoeken naar het waarschijnlijke adres omdat er een andere node in de buurt ligt.
En dan kan er nog een node met een ander adres dichter bij liggen dat bij een ander gebouw hoort. Dan moet de applicatie nog gaan controleren of er muren tussen de nodes liggen.

Laten we het vooral niet te complex maken om de data van openstreetmap te gebruiken.

En soms is het handig om ook eerdere versies van deze discussie nog eens door te lezen:

https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=53958
https://forum.openstreetmap.org/viewtopic.php?id=28864