Admin_level и административните единици

Съгласен съм с това разделение принципно, само да отбележа, че землищата на селата не са еквивалентни на кварталите в градовете… “Кварталите” са предмет на устройственото планиране, тях смятам е по-коректно да отделяме с landuse, заграждащ кварталa/индустриалната зона или каквато там е зоната. Градовете също имат “землища”. И това е най-дребната административна единица (районите мисля са частен случай за удобство при по-големите градове) - т.е. включват градовете с кварталите си или селата. Границите на землищата на населените места ще е трудно да се въведат коректно без справки с кадастралните карти или картите на възстановената собственост. По-принцип всеки гражданин може да прави справка безплатно с кадастралната карта, така че след като не въвеждаме директно координати или цифров модел - не би трябвало да е проблем да се ползват за приблизително очертаване, но ще е сериозна хамалогия.

А иначе идеята със заграждането на границите на населените места с нещо различно от landuse ми допада. Така или иначе, границите на населеното място се определят от Общия Устройствен План при градовете или от Регулационен план и са сравнително точно определени, но тъй като мисля не са официална единица на административното деление, няма как коректно да се tag-нат с admin_level. По презумция в границите на населеното място има индустриални, търговски, жилищни територии, като те също се определят с ОУП/РП. Така, че смятам и аз да приложа метода с place таг-а и релация, ако нямате нищо против.